62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Bekräftat: MEDINA återförenas – SAMI och Alibrorsh tar sikte på 2022


 

 

Sommaren 2018 stod det klart att den populära duon Medina, bestående av SAMI (tidigare Sam-E) och Alibrorsh, skulle lägga ner. SAMI skrev då bland annat i ett inlägg:

 

“Man vet aldrig va framtiden säger men efter 13 år av intensivt turnerande och musikskapande där Medina kom först i alla lägen kändes detta beslutet rätt för oss båda!”

 

I början av november kom uppgifter att duon gör comeback 2022 för medverkan i Melodifestivalen. Nu bekräftar SVT, i ett pressmeddelande, att duon medverkar i den populära musiktävlingen under vintern 2022. Låten har titeln “In i dimman” och är skriven av Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic och Ali Jammali.

 

 

 

Via det nystartade Instagram-kontot @medinasverige dök det först upp ett klipp i början av november, där vi fick se återblickar från Sami Rekiks och Ali Jammalis karriär och texten “2022”. Medina släppte sin första singel 2003 och har haft hits som ”Miss decibel”, ”Där palmerna bor” och ”Se på mig nu”. Senaste albumet ”Haffla Avenyn” släpptes 2015.

 

Men trots att bandet upphörde har deras musik fortsatt att spelas. Medinas hit ”Miss decibel” har exempelvis hörts flitigt på tv under hösten som del i soundtracket för filmen ”Suedi” och den låt som spelas i filmens trailer.

 

Förra hösten öppnade de för en möjlig comeback genom att lägga upp en bild tillsammans i sina sociala medier. I en intervju med Aftonbladet berättade Sami Rekik att de hittat tillbaka till sin vänskap igen.

 

“Vi började gråta båda två. Det kändes som att tiden stannade för fyra år sedan och nu började tiden att ticka vidare. Vi hör ihop på något sätt. Hur kunde vi låta det bli så här. Men ibland är bara livet så, vi kunde inte förklara själva varför det tog så lång tid eller varför det blir som det blev. Men allting har en mening“, sa Sami Rekik då.

 

Sami medverkade som bekant i Melodifestivalen i februari tillsammans med Wahl och låten “90-talet”. Det återstår att se om Medina återvänder med en eventuell skiva så småningom, så håll utkik framöver för mer information!

 

 

 

 

Foto: Daniel Stigefelt

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL