Mary J. Blige öppnar upp om nya albumet, samarbeten, Dr. Dre och Super Bowl


 

 

R&B-drottningen Mary J. Blige är högaktuell med nytt album och medverkan på den hyllade Super Bowl-halvtidsshowen under söndagsnatten. Inför albumreleasen och uppträdandet pratade Mary med Zane Lowe på Apple Music Radio och öppnade upp rejält om allt från nya albumprojektet, till sin skilsmässa – och samtalet från Dr. Dre om att medverka på Super Bowl. Läs utdrag från intervjun samt lyssna även på albumet “Good Morning Gorgeous” nedan!

 

 

Mary J. Blige berättar om att nya albumet “Good Morning Gorgeous” kommer från en positiv plats…

“Jag är på en väldigt viktig plats. En plats för självacceptans och kärlek till mig själv som fortsätter att växa. Jag skulle aldrig gjort den här skivan om jag hade stannat kvar där jag var. Det var för mycket för mycket självhat, för många saker som behövde förändras. Det här albumet gjordes inte medvetet, jag var tvungen att ta mig igenom det här först för att säga, “Okej. Jag är redo nu. Jag är redo för att tala från en plats av positivitet. Och komma ut med en skiva som säger: “Vet du vad? Jag är trött på att vara i en låda och behöva ta itu med vad alla andra tycker om mig. Vad tycker jag om mig? Hur känner jag för mig? Jag känner mig fantastisk. Och så det här är första gången jag någonsin kommer ut med en skiva som denna. Jag älskar mig själv för det. Jag älskar mig själv för att äntligen kunna att känna hur det är att njuta av mitt liv. Njuta av frukterna av mitt arbete och inte fördumma mig själv för att någon inte kan hantera det.”

 

 

Mary J. Blige berättar om varför “Good Morning Gorgeous” är en bekräftelse…

“Jag var på en väldigt mörk plats där jag aldrig räckte till, där jag inte var tillräckligt bra och inte tillräckligt vacker. Ingenting kunde glädja den personen och jag var tvungen att säga något positivt till mig själv för att bygga upp min själ igen och ta mig bort från den negativa plats jag befann mig på. Det är en positiv fras jag var tvungen att säga till mig själv som sedan blev titeln på albumet.”

 

“När jag gick in i studion för att jobba med H.E.R., Lucky Daye och D’Miles satt vi alla och sa: “Okej. Vad ska låten ska handla om?”. Och jag höll tillbaka på titeln. Jag höll tillbaka för jag ville inte ge ut den här historien om hur jag gick igenom helvetet och jag var tvungen att använda den här frasen för att hjälpa mig. Men när jag tillslut berättade om det var alla som, “Herregud. Wow. Vi älskar det.” Och så blev hela sessionen till ett terapipass. Alla pratade om vad de hade att säga till sig själva eller vad de behöver för att ta sig sig ur en negativ situation. Jag var tvungen att gå igenom ett helvete för att komma till “Good Morning Gorgeous”. Det inte kommer från en plats av fåfänga, utan från en plats av inre skönhet och styrka. Och det är kraftfullt.”

 

 

Mary J. Blige berättar om att ha bli inbjuden av Dr Dre för att uppträda i Super Bowls halvtidsshow…

 

Mary J. Blige: “Repetitionerna, herregud. Alla var fans till alla och ville komma ner från scenen för att springa och titta på varandras uppträdanden. Det var fantastiskt. Folk kommer att tappa förståndet.”

Zane Lowe: “Var var du när du fick telefonsamtalet? Vem ringde dig? Ringde Dre dig? Hur fick du reda på att detta ens skulle hända?”

Mary J. Blige: “Jimmy ringde mig. “Mary, jag har en överraskning till dig.” Och Dre tar över telefonen. “Yo, Mary, vad tycker du om att göra Super Bowl?” Jag var som, “Vad? Jag kommer!”

 

 

Mary J. Blige berättar för Apple Music hur hennes skilsmässa var en vändpunkt…

 

“Jag var mitt uppe i en skilsmässa när den där tunga känslan lyfte från mig. Jag var galen, men solen försökte definitivt skina igenom och kom fram bakom molnen. Jag insåg att jag hade en andra chans att få ihop mitt liv. Och att hitta kärleken till mig själv istället för att söka efter någon som kan fixa mig eller hjälpa mig med det här, vet du? Så ja, det var 2016 när jag sa: “Okej. Det är du och jag Mary, vi kommer att klara oss”.

 

 

Mary J. Blige berättar om att samarbeta med Anderson .Paak…

 

“Han är en av mina favoritartister och han är så själfull. När jag hörde Malibu-albumet tänkte jag: “Jag måste jobba med det här.” Han har en gammal själ, hans ande är gammal. Allt med Anderson är som saker som våra föräldrar växte upp med, men han är en yngre person och jag kände bara att jag var tvungen att arbeta med honom.”

 

 

Mary J. Blige berättar om valet att samarbeta med Dave East…

 

“Dave talar alltid sanning. När du lyssnar på hans låtar kommer han alltid från en plats av erfarenhet och det var det som fick mig att dras till honom, hur han får dig att tänka och känna. Det finns vissa saker i hans låtar som nästan får dig att vilja gråta. Precis som vad Nas gjorde. Så det är precis samma sak som fick mig att säga, “Wow. Låt oss få med honom på den här skivan. För Rent Money är ett tungt ämne och jag är säker på att han kommer att kunna leverera något galet av det här.”

 

 

Mary J. Blige berättar om sin Super Bowl-reklamfilm…

 

“Super Bowl-reklamen jag gör är med Hologic för att sprida medvetenhet mammografi. För mig handlar filmen om att jag kan få in detta i mitt schema under min hektiska dag, men jag vill inte säga att någon annan borde göra det för då är jag dömande. Men det handlar om att jag ska kunna hålla mina tider och hålla hälsan uppe. Det är en prioritet för mig. Många har inte kommit dit än, men jag är här. Och jag låter alla veta att jag är här. Min hälsa är min rikedom och utan min hälsa kan jag inte göra mitt jobb. Och vi kvinnor sätter alltid alla andra framför oss själva. Och jag är på en plats där jag inte gör det längre. Jag sätter ingen framför mig längre. Jag priorterar min hälsa först och sedan tar jag hand om mitt jobb och mitt liv.”

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL