Riktar samtidigt hård kritik mot Petter och DJ Sleepy.

Leo “Kinesen” Carmona är för många känd som hjärnan bakom den svenska gangster-rapgruppen Kartellen. År 2005 dömdes han till livstids fängelse för anstiftan till mord och tolv år senare erkände han sig skyldig till Arlanda-rånet. I maj förra året stod det dock klart att hans straff omvandlats och att han kan bli frisläppt inom två år.

Oavsett hur det blir verkar Kinesen redan ha satt sina planer till verket. De senaste dagarna har profilen gett ett flertal updates på vad som komma skall – och mycket pekar på att han kommer att göra en comeback med en ny label. Första artisten? Han själv. I ett Instagram-inlägg postat under helgen skriver han:

“Har bestämt mig: måste göra som 24K och ta saken i egna händer. Benim e Trippel As första rappare. Slaktaren e på väg?☠️?”

Att Kinesen skulle börja rappa känns, om än oväntat, inte som en omöjlighet då han som bekant skrivit många av texterna som framförallt Sebbe Staxx rappade.

Redan för några veckor sedan hintade Leo Carmona om vad som kan bli ett samarbete med Warner, då han la upp en bild framför label-loggorna för Rex Music och Asylum, båda på Warner Music. Namnet på hans kommande projekt är Trippel A och enligt egen utsago jobbar han även på att signa en artist från Göteborg.

“Vem ska börja rappa????Benim lallish?men en sak är iallafall klar:Trippel A jobbar med sin första artist. Jag e tillbaks…”, skriver han bland annat.

Men inte nog med det. I samband med nyheterna går han i ett inlägg även till kritik mot Petter och DJ Sleepy. Enligt Kinesen är de båda anledningen till att många rappare har en misstänksamhet mot skivbolag. I ett längre inlägg ger han exempel från ett fall som av allt att döma handlar om Yasin Byn och hans korta sejour på Baba Recordings, som i sin tur Petter styrde under några år.

Där skriver han bland annat:

“DESSA TVÅ HERRAR ligger bakom Orten rapparnas avsky mot skivbolagen. För 3-4 år sedan manipulerade dessa två en ung lovande tung rappare från Byn att skriva under ett avtal där artisten endast fick 13%av de totala royalties. Den då underåriga artisten bjöds in till nåt flashigt ställe i stan där han bjöds på champagne och i samma veva togs den sliskiga dealen fram.”

Läs hela inläggen nedan!


Visa det här inlägget på Instagram

DESSA TVÅ HERRAR ligger bakom Orten rapparnas avsky mot skivbolagen. För 3-4 år sedan manipulerade dessa två en ung lovande tung rappare från Byn att skriva under ett avtal där artisten endast fick 13%av de totala royalties. Den då underåriga artisten bjöds in till nåt flashigt ställe i stan där han bjöds på champagne och i samma veva togs den sliskiga dealen fram. Ortenrapparna väljer idag att gå sin egen väg med framgång, samtidigt som majorbolagen gnäller om att Ortenrapparna köper sina streams i Kina?! Men det är väl som vanligt:så fort en svartskalle från Orten lyckats med något så måste det ligga någon fuffens bakom. Trippel A – Kinesen e tillbaka???

Ett inlägg delat av Leo Carmona (@leokinesencarmona)


Visa det här inlägget på Instagram

Har bestämt mig:måste göra som 24K och ta saken i egna händer. Benim e Trippel As första rappare. Slaktaren e på väg?☠️?

Ett inlägg delat av Leo Carmona (@leokinesencarmona)

Foto: Instagram/@leokinesencarmona

65ba07add7a32f7b0a037f23