Kingsize Magazine söker frilansskribent + praktikant för vår/sommar 2018


 

 

Kingsize Magazine är tillbaka som papperstidning sedan några veckor tillbaka och fortsätter i vanlig ordning med nyheter via www.kingsizemag.se och i sociala medier-kanaler.  Kingsize skriver, som bekant, främst om musik (hip hop/ urban), kultur/populärkultur, konserter/events, streetwear/mode, spel, film/serier och sport. Vi jobbar i ett högt tempo och lägger stor vikt vid att våra medarbetare är effektiva, drivna och noggranna. Samtidigt är det alltid fokus på att ha roligt och med oss får du chans att gå på festivaler, konserter, biopremiärer, events och åka på spännande resor runt om i världen.

 

 

Vi söker nu följande:

 

1. Skribent på frilansbasis

Uppdragsbaserat skribentjobb (deltid) bestående av främst intervjuer, recensioner, artiklar/krönikor m.m.

 

 

2. Praktikant/praktikanter

På Kingsize får du öva på att skriva nyheter, transkribera, enklare fotouppgifter, assistera på events, närvara på konserter/events för Kingsize m.m.

 

 

PROFIL :
Vi söker en vass skribent och/eller praktikant med förmåga att skriva både kortare och längre texter, besitter bred allmänkunskap inom kultur /populärkultur samt spetskompetens inom musik (hip hop / urban). Du bör även ha stort intresse, erfarenhet och möjlighet att frekvent gå på konserter och events i Stockholm (alternativt Göteborg/Malmö) med omnejd. Meriterande är kunskaper inom videoredigering samt grundläggande design  av text och bild i t.ex Photoshop osv.

 

 

KRAV:

 

Utbildning

Journalist/medie-utbildning på högskolenivå eller motsvarande.

 

 

Omfattning

Frilansskribent (deltid, uppdragsbaserat) respektive praktik i omfattning enl överenskommelse.

 

 

Placering

Stockholm, Göteborg eller Malmö (för skribenter)

Stockholm (för praktik)

 

 

Meriterande

Tidigare erfarenhet av skribentjobb för andra medier/hemsidor eller motsvarande.

 

 

Praktik

Bör vara förlagd vår 2018 alt höst 2018, inom ramen för en journalist/medie-utbildning och bör omfatta 4-16 veckor om minst 3 dagar per vecka.

 

 

 

Skicka din ansökan till info@kingsizemagazine.se och bifoga följande:

 

1. Presentation/personligt brev + CV.

 

2. Exempel på publicerade artiklar/intervjuer/recensioner eller liknande (länkar eller dokument)

 

3. Arbetsprov: Skriv två (2) nyheter/artiklar om aktuella händelser som kan tänkas vara relevant för Kingsizemag.se / Kingsize Magazine. Omfattning: ca 500-1000 tecken per nyhet.

 

 

Skriv  “Skribent” eller  “Praktik” i ämnesraden beroende vad ditt mail gäller.

Sista ansökningsdag 25:e mars 2018. Sökande intervjuas löpande. Pga hög arbetsbelastning kan vi tyvärr inte återkoppla på samtliga ansökningar.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL