Kevin Hart har gått ut och sagt att han inte vill vara värd för Oscarsgalan – eller någon annan prisutdelningsgala för den delen.

I en intervju med The New York Post berättar han om sitt missnöje med dessa shower och uttrycker att det inte är en positiv miljö för en komiker. Han menar på att det är bättre om man är flera personligheter som får dela på uppgiften och kan på så sätt ansvara för varsin akt.

Hart fortsätter med att berömma de komiker som ”knäckte koden” med att vara värd vid sådana shower, som till exempel komikerna Chris Rock, Billy Crystal, Tina Fey, Amy Poehler och Ricky Gervais.

Kevin Hart skulle själv ha hostat Oscarsgalan år 2019 men efter att en rad homofobiska tweets kommit upp till ytan så haglade det in kritik och Oscarsakademin ringde då upp Hart med ett ultimatum; be om ursäkt för dessa tweets eller så hittar vi en annan värd. Kevin Hart valde att inte be om ursäkt.

Under en intervju med USA Today år 2019 berättade Kevin Hart att han försökt bygga upp sin relation igen till HBTQ-personerna i sitt liv. Han förklarade vidare att han vill försöka visa att han förändrats och att han inte står för de tidigare uttalandena.

“Hopefully, the people of the LGBTQ community know that I in no way, shape, or form embrace any ill will toward anybody in general. It’s not who I am”, sa han då. 

Kevin Hart är just nu aktuell med nya Netflix-filmen “Lift” och en kommande true crime-serie med Samuel L. Jackson.

Foto: Kevin Kwan/Kennedy Center