Ja, vid det här laget är allt som händer kring Kendrick Lamar en nyhet för många. Inte minst för de fans som väntat på ny musik i fyra och ett halv år. Och en hel del har som bekant faktiskt hänt. I augusti bröt K.Dot tystnaden och meddelade att hans nästa album blir hans sista med TDE och relativt kort inpå noterade uppmärksamma ögon att han registrerat drygt 30 nya låtar för upphovsrätt.

Lägg därtill att han i februari ska stå på – i vissa avseenden – världens största scen i form av halvtidsunderhållningen för Super Bowl, tillsammans med Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem och Mary J. Blige. Apropå Super Bowl och Dr. Dre har även DJ Battle Cat hintat om en “Aftermath Takeover” innan dess, som ska innebära ny musik av demonproducenten i december samt ny musik av Kendrick “soon”.

Idag får vi ännu mer ved på brasan för de som tror och hoppas att Pulitzer-vinnaren kan släppa album inom kort. Ja, till och med så snart som imorgon fredag. Utöver att det imorgon är 9-årsjubileum för “good kid, m.A.A.d city” så har det enligt uppgifter läckt ut snippets på internet. Men det kanske mest anmärkningsvärda är att rapparen bytt profilbild på Spotify – något som kan låta trivialt men som faktiskt brukar ge en indikation på att något är på gång. Det är trots allt första gången sedan just 2017 som han gjort det.

När Kendrick nyligen gästade kusinen Baby Keem på låten “family ties”, proklamerade han dessutom att “2021, I ain’t taking no prisoners”, vilket gör att tiden börjar bli knapp om löftet ska infrias. Om tre veckor ska Lamar också stå på scen som headline-akt för festivalen Day N Vegas, så timingen talar för att fans kan få ny musik snart.

Mer än så vet vi inte just nu, men håll utkik för eventuella uppdateringar. Eller till och med ett album under natten.

Foto: Pressbild