62b170dadc4101037e075fe2
Kanye West tangerar Jay-Z:s Grammys-rekord – har vunnit flest statyetter någonsin


 

 

Under natten gick den 64:e upplagan av Grammy Awards av stapeln i Las Vegas. Bland de största vinnarna återfanns jazz/r&b-artisten Jon Batiste, popsensationen Olivia Rodrigo och duon Silk Sonic (bestående av Anderson .Paak och Bruno Mars) – där de senare tog hem fyra statyetter på galan.

 

Hälften så många tog Kanye West hem. En för Jay-Z-samarbetet “Jail” i kategorin Best Rap Song och en för “Hurricane” med The Weeknd och Lil Baby i kategorin Best Melodic Rap Performance. “Donda” stod även nominerad i den tunga kategorin Album of the Year, som dock togs hem av just Jon Batiste. Men artisten numera känd som Ye lär inte deppa allt för mycket, då han med sina två nya statyetter tangerar vännen och kollegan Jay-Z’s Grammy-rekord för flest någonsin för en rappare.

 

Inför galan hade Kanye West 22 stycken, medan Jay-Z ledde med 23. Eftersom “Jail” gav båda en Grammy har de nu 24 stycken var. Flest någonsin oavsett genre har den brittiska orkesterledaren och operakonduktören Georg Solti med hela 31 stycken. I samband med att nomineringarna till årets gala presenterades i november, blev Jay-Z historisk med flest nomineringar till Grammys någonsin.

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av TeamKanyeDaily (@teamkanyedaily)

 

 

Foto: YouTube/Roc-A-Fella Records

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL