Lagom till sommaren och i takt med att fler konsumenter efterfrågar dryck av lägre alkoholhalt lanserar Heineken® den nya ölen Heineken® Silver i Sverige. Med en fräsch och uppfriskande smak, mindre bitterhet och en alkoholhalt på fyra procent är ölen “skräddarsydd för den nya generationen öldrickare”.

Heineken® ser att fler efterfrågar en lättare och mer uppfriskande ölupplevelse. Undersökningar visar att många uppskattar en aktiv och social livsstil utan att behöva kompromissa med smak, kvalitet och hälsa. För att möta efterfrågan lanseras nu Heineken® Silver i Sverige – en lätt, uppfriskande premiumlager bryggd på hållbart odlat korn och med en välbalanserad smak och subtila fruktiga toner.

“En perfekt öl att avnjuta kall när solen värmer eller tillsammans med fisk, skaldjur eller vegetarisk mat”, enligt ett pressmeddelande.

– Heineken® Silver är den ultimata sommardrycken. Vi är glada över att nu kunna erbjuda en produkt i Sverige som passar dagens moderna öldrickare som söker en balans mellan smak och en mer avslappnad dryckesupplevelse. En dryck som passar till sommarens alla evenemang och måltider när man vill ha ett uppfriskande alternativ, säger Johanna Phil, Brand Manager för Heineken® Sverige.

Heineken® Silver kommer att finnas tillgänglig som en del av Systembolagets fasta sortiment samt hos utvalda restauranger och barer från och med den 1 juni 2024. Heineken® Silver 33cl 4% kostar 14,90 SEK hos Systembolaget.

Foto: Paul Berends