Nästa vecka är det dags för musikgalan Grammis där det kommer delas ut 22 priser aför insatser under musikåret 2021. Idag presenteras artisterna som kommer uppträda live på galan: Miriam Bryant, A36, Thomas Stenström, Agnes, Alba August, Jireel, Darin och Hannes feat. waterbaby.

Miriam Bryant
“…har med sin kraftfulla röst, karisma och oemotståndliga charm gjort henne till en av Sveriges största och mest älskade artister. Miriam är nominerad till hela fyra kategorier för sitt uppbrottsalbum “PS jag hatar dig” (2021) där lyssnaren får följa med till det allra innersta.”

Thomas Stenström
“…har blivit en av Sveriges mest uppskattade artister. 2014 slog han igenom med låten “Slå mig hårt i ansiktet”, och har sedan dess släppt både prisade och hyllade album. Hösten 2021 kom det senaste albumet “SPRING BABY SPRING”. Thomas är nominerad i kategorin Årets artist.”

A36
“…har sedan debutsingeln “ALIEN” (2020) gjort en spikrak karriär inom den svenska musikscenen. Förutom succélåtar som “Alé Alé” och “Motorola”, har listettan “Samma gamla vanliga” (2021) idag över 55 miljoner strömningar på Spotify. A36 är nominerad i tre Grammis-kategorier.”

Agnes
“…gjorde en efterlängtad comeback 2020 med hitsingeln “Fingers Crossed” och har sedan dess på nytt trollbundit svenska folket med albumet “Magic Still Exists”, inkluderande låtar som “24 Hours” och “Here Comes The Night”. Agnes är Grammis-nominerad i hela fyra kategorier.”

Jireel
“…har trots sin unga ålder redan haft en lång karriär med miljontals lyssningar och flertalet guld- och platina i bagaget. I maj släpptes hans nya album “Moty” som han själv säger handlar om att kliva från en dyster period i livet.”

Darin
“…är en av Sveriges mest folkkära artister, och har med sina popballader “En säng av rosor” och “Ta mig tillbaka” toppat både Sverigetopplistan och Spotifys Topp 50. Under våren 2021 släpptes hitsingeln “Can’t Stay Away” som tog oss tillbaka till 70-talets disco-dansgolv och är flitigt spelad på radio.”

Alba August
“…nominerad till Årets nykomling och Årets alternativa pop – har under det senaste året släppt flera singlar och i november 2021 kom hennes debutalbum “I Still Hide”, en skiva som handlar om att krypa ur sitt skal. Gensvaret från publiken var direkt, Alba är en ny artist som gått rakt in i hjärtat.”

Hannes feat. waterbaby
“…består av musikern Hannes Jonsson och producenten Marcus White. Med debut EP:n ”Summer 3000” från 2019, gjorde Hannes ett stort intryck på den svenska musikscenen med sin melankoliska och vackra R&B-pop. 2021 släppte han albumet ”When The City Sleeps och i april släppte Hannes singeln ”Stockholmsvy” tillsammans med Kendra Egerbladh, som går under artistnamnet waterbaby. Hannes musikvideo ”I Feel It” är nominerad till en Grammis.”

Grammisgalan 2022 hålls torsdag 19 maj på Annexet i Stockholm. Galan sänds från klockan 19.30 på TV4 Play.

6412e4b25c415800cc0e8973