Idag offentliggör Ifpi Sverige att den 41:a upplagan av Grammis äger rum den 8 maj 2024 på Annexet i Stockholm. Dessutom inleder Grammis ett partnerskap med YouTube, som livesänder prisutdelningen.

“Vi välkomnar YouTube som ny sändningspartner till Grammis. Det känns väldigt kul att kunna erbjuda tittarna en livesänd gala av högsta kvalitet och även skapa ett hem för Grammis på YouTube, där vi kan presenterar både årets gala och historiska klipp på ett sätt som YouTube-publiken är van vid”, säger Ludvig Werner, vd Ifpi Sverige.

“Vi är glada att Sveriges mest prestigefyllda musikpris, Grammis, nu streamas på YouTube. Det är en naturlig fit för oss då många av Sveriges artister har miljontals fans som tittar på deras musikvideor och lyssnar på deras låtar på YouTube. För många tittare är idag streaming och TV en och samma sak. Med Grammis på YouTube kan fler tittare än någonsin få tillgång till sändningen och uppleva galan från TV-soffan. Vi ser fram emot att fira vinnarna av Grammis 2024 tillsammans med alla musikälskare på YouTube”, säger Michelle Kadir, Sverigechef för YouTube.

Grammis delas ut i 23 kategorier: Årets album, Årets alternativa pop, Årets artist, Årets barnmusik, Årets dansband, Årets elektro/dans, Årets folkmusik, Årets hiphop, Årets hårdrock/metal, Årets jazz, Årets klassiska, Årets kompositör, Årets låt, Årets musikvideo (i samarbete med YouTube), Årets nykomling (i samarbete med Spotify), Årets pop, Årets producent, Årets rock, Årets soul/RnB, Årets textförfattare, Årets visa/singer-songwriter, Årets hederspris samt Årets specialpris. 

De nominerade för Grammis 2024 kommer att offentliggöras den 5 mars på Grammis Instagram och officiella hemsida. Årets värdpar och liveakter kommer att presenteras senare i vår. 

Foto: Grammis/Ifpi Sverige