I november arrangeras den 20:e upplagan av Musikförläggarnas Pris i Stockholm. På jubileumsgalan kommer årets mest framstående låtskrivare, kompositörer och textförfattare att hyllas. I år har den namnkunniga juryn, som utser årets nominerade och vinnare, tre nya tillskott: artisten och låtskrivaren Caroline ”Grant” Cederlöf – som i vintras ersatte Mapei i bandet MOR – samt producentbröderna Masse och Salla Salazar. 

Musikförläggarnas Pris syftar till att hylla svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare – musikförlagens närmaste samarbetspartners. Vinnarna och de nominerade i kategorierna Årets kompositör, Årets textförfattare, Årets internationella framgång, Årets genombrott och Årets låt utses av en oberoende popjury med journalisten och producenten Christel Valsinger som ordförande. Bland jurymedlemmarna finns musikskapare som Pär Wiksten och Selen Özan, samt musikjournalister som Kingsizes musikredaktör Malkolm Landréus och Ayan Jamal. I år också bröderna Salazar. 

– Det är stort att sitta i juryn för Sveriges viktigaste musikpris för låtskrivare och kompositörer, särskilt under ett jubileumsår. Det är också en ära att representera hiphopen i juryarbetet. En omdiskuterad genre med stor betydelse för svenskt kulturliv, säger Salla Salazar.

I år fyller Musikförläggarnas pris 20 år och galan arrangeras i Stockholm den 10 november 2023. Alla pristagare, förutom mottagare av hederspriset och stipendiet, avslöjas på galan. Årets hederspristagare, som utses av Musikförläggarnas styrelse, samt Årets stipendiat, avslöjas före galan. 

Foto: Camilla Svensk