ASAP-Rocky-Rolling-Loud-2019-S-2
ASAP Rocky öppnar upp om åtal för mordförsök i tonåren


Harlem-rapparen berättar om sina erfarenheter från fängelset Rikers Island.

 

 

Radio-profilen Angie Martinez nya serie “Untold Stories of Hip-Hop” satte i slutet av september igång borta i Staterna. I programmet berättar framstående hiphopartister om aldrig förut berättade händelser. Häromveckan fick vi höra A$AP Rocky resonera kring att vara sexmissbrukare och nu får vi en ny story om rapparens uppväxt i Harlem och den gången han nästan blev åtalad för mordförsök.

 

Rocky gör ingen hemlighet av att han sålde droger som ung och detta ledde till att han vid ett tillfälle hamnade i en aggressiv diskussion med en äldre kille i sitt område. Han berättar att den äldre killen stoppade ner sin hand i fickan, vilket Rocky då trodde var ett vapen. Med bara några sekunders betänketid gjorde han valet att skjuta först.

 

I intervjun berättar han att han inte ville skjuta killen, men han blev trots allt gripen och nästan åtalad för mordförsök. Men på grund av hans ålder sänktes straffet, även om han fick spendera tid på det ökända Rikers’ Island. Väl där förklarar han att Brooklyn-rapparen Casanova skyddade honom. På frågan om varför han hade en pistol i första taget svarar han “it’s life man”.

 

Se hela avsnittet nedan!

 

 

 

 

Foto: Rolling Loud

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL