60c1cc2fdefe2806fe4407e2
60bf238fa8ea9f34200449e2
A$AP Rocky ville uppträda i svenskt häkte – nekas av Kriminalvården


 

 

Det har tidigare framkommit att A$AP Rocky inte bara velat designa fängelsekläder för svenska häkten, utan också gärna uppträda där. Men nu står det klart att han får avslag på sin ansökan om att få spela på ett svenskt häkte. Det bekräftar Kriminalvården för DN.

 

“Vi har gjort en samlad bedömning och kommit fram till att nej, med de förutsättningar som krävs runt arrangemanget så kommer vi inte att hinna godkänna denna spelning redan till i nästa vecka”, säger Vilhelm Grevik, sektionschef på Kriminalvården till tidningen.

 

Rocky och hans juridiska ombud skickade alltså in en faktisk ansökan gällande ett önskemål om en spelning i ett svenskt häkte eller anstalt under artistens kommande Sverigebesök. Enligt ansökan ville han att fängelsekonserten skulle äga rum antingen den 11:e eller 12:e december, det vill säga samma dag eller dagen efter hans spelning i Globen. Han efterfrågade även att få dokumentera spelningen med hjälp av ett mindre kamerateam.

 

Rapparen tillbringade som bekant en månad i Kronobergshäktet innan han dömdes till villkorlig dom för misshandel efter ett bråk i Stockholm i slutet av juni. Nästa vecka återvänder han alltså för en exklusiv spelning i samma stad, med stöd av stark svensk support.

 

 

På torsdagen meddelas även att fler biljetter släpps till spelningen i Globen 11:e december!

 

“Med ett enormt tryck på biljetterna så kan vi nu meddela att fler biljetter släppts i flera sektioner – där den billigaste biljetten kostar 265 kr! Passa på innan konserten är helt slutsåld!”

 

Biljetter här!

 

 

Foto: Lukas Maeder

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL