De senaste åren har Zoe Lobos gjort sig ett namn på Stockholms scener som en naturbegåvad och karismatisk liveartist. Utöver att vara rappare, sångare och producent sköter hon också själv sin koreografi och visuella framtoning. Hon sticker också ut genom att röra sig i ett musiklandskap som i Sverige är relativt outforskat, men som samtidigt frontas av några av världens största artister i form av Rosalía, Bad Bunny och Kali Uchis.

I sin egen musik kombinerar Zoe latinamerikanska influenser med hård hiphop, efter att ha lärt sig omfamna sin uruguayanska rötter.

– Det blev en superskiftning, plötsligt började jag omfamna mina rötter. Varför? Mycket tack vare musiken, ärligt talat. Den här perioden sammanföll med att spanskspråkiga artister som J Balvin, Rosalía och andra slog igenom brett. Folk kom nu fram till mig och frågade om vad olika texter eller låtar betydde, och jag kunde ge dem svar. Med en gång kände jag en stolthet. Och det växte mer och mer. Jag hade vuxit upp med olika kulturer och insåg nu att man inte behöver välja sida och vara det ena eller andra – man kan landa i mellanförskapet och tycka att det är okej. Ett spår som sedan har utvecklats i min musik, berättar hon i ett pressmeddelande.

Under året ska Zoe Lobos turnera med Mapei och hon har också bokats till festivaler som Stockholms Kulturfestival och Storsjöyran. I samban med EP-släppet stod det dessutom klart att hon uppträder på folkliga “Allsång på Skansen” i den 16 juli. Programmet sänds på SVT.

Om vad vi kan förvänta oss på scenen säger hon:

– När jag står på scen känner jag; “Ingen ska komma upp och ta den från mig, det här är min plats, här får jag göra som jag vill.” Men jag vill också förmedla den energin till publiken, att de ska kunna använda sig av den i vardagen. Egentligen är hela syftet med min musik att dela med mig av självförtroende till andra tjejer, inte minst i orten.

Se datum för sommarens spelningar och lyssna på “Diabla” nedan!

16/7 Stockholm, Allsång på Skansen
27/7 Östersund, Storsjöyran 
17/8 Stockholm, Stockholms Kulturfestival 
24/8 Malmö, Moriska Paviljongen

Foto: Pressbild