Efter många om och men har vi nu fått det första smakprovet från Ye och Ty Dolla $igns gemensamma album. Ett album som ryktas sedan länge, sedan bekräftats och skjutits upp. I fredags fick dock låten “Vultures” premiär via radio (bara en sån sak) och kanalen WPWX Power 92 Chicago.

På låten passar Ye, föga överraskande, på att kommentera några av sina kontroversiella uttalanden. Men det är knappast någon ursäkt, snarare ett arrogant och lekfullt påstående rörande hans antisemitism.

“How I’m antisemitic? I just fucked a Jewish bitch”, rappar Ye bland annat på låten.

I oktober rapporterades att duon hade svårt att hitta en distributör för skivan, men att det “undersökte sina alternativ”. Detta har förmodligen att göra me Kanye Wests kontroversiella uttalanden under 2022 och 2023, där han bland annat proklamerade “death con 3” på judar och menade att han “såg bra saker i Hitler” vid ett besök hos konspirationsteoretikern Alex Jones.

Tidigare denna månad skulle duon också ha anordnat förhandslyssningsevent på olika arenor runtom i USA. Men trots att nyheten gick ut brett blev dessa aldrig av. Det är fortfarande oklart när – och om – det gemensamma albumet kommer.

Hur som helst, nu går “Vultures” att lyssna på via streamingtjänster.

Foto: Everett Collection/Atlantic Records