Ett gemensamt album av Kanye West och Ty Dolla $ign förväntades släppas i fredags. Men så blev det inte. Nu rapporterar flera medier att det beror på att duon saknar en distributör.

Källor till Billboard menar dock att man i nuläget har fem erbjudanden på bordet och att Ye ska ta ett beslut snart. Skivan skulle som sagt släppts i fredags den 13 oktober, men väntas nu komma någon gång under de kommande veckorna. Ingen exakt datum har förståeligt nog spikats.

Skivan ska enligt personer nära Kanye innehålla en del av den bästa musiken han skapat de senaste fem åren, vilket vissa skulle hävda inte är en jättehög måttstock men som ändå skapar en del intresse. Trots detta har dock skivbolagschefer passat på möjligheten att släppa albumet på grund av Kanyes antisemitiska utspel. Källorna nämnda ovan menar att även om texterna på skivan inte är kontroversiella, väljer många att ta det säkra före det osäkra – i synnerhet med den pågående situationen i Israel och Palestina i åtanke.

2022 meddelade Universal Music Group att Def Jam inte längre arbetade tillsammans med Kanye eller hans label G.O.O.D. Music efter ett samarbeta som resulterade i tio album.

Håll utkik för mer information om skivan framöver.

Foto: Everett Collection/Atlantic Records