Norska hiphop-duon aktuell med ny singel/musikvideo producerad av Chords!

Karpe Diem bildades 2000 och består av Magdi Ytreeide Abdelmaguid (f. 1984) och Chirag Rashmikant Patel (f.1984). Debut EPn Glasskår släpptes 2004 och därefter pekade karriärskurvan brant uppåt i Norge. Deras första album “Rett fra hjertet” (2006) innehöll hiten “Piano” som på allvar etablerade dem på den norska musikscenen. Uppföljaren “Fire Vegger” (2008) var en lång hitparad med låtar som Under overflaten, Vestkantsvartinga och Stjerner. “Med Aldri solgt en løgn” (2010) följde de återigen upp framgången från de tidigare skivorna med topplisteplaceringar och bra recensioner i Norge.

Det senaste i raden av album, “Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden” gjorde stor succé när den kom ut 2012. Det tilldelades en norsk Grammis i kategorin “Årets Pop” och blev utnämnt av en av Norges största dagstidningar, VG, till ”Årets bästa album”. Med en utsåld turné i Norge, uppträdande på Nobelkonserten i Oslo och en konsert i ett fullpackad Oslo Spektrum befäste de på allvar sin position som Norges bästa liveband. Gruppen har även samarbetat med Timbuktu, Dida, DJ Large och Astma & Rocwell.

I november 2015 släppte Karpe Diem de tre första singlarna, med tillhörande videos, från nya projektet Heisann Montebello. De fick direkt en enorm respons, delvis som en följd av låtarnas kraftfulla budskap, men också på grund av tre helt exceptionella musikvideos.

Se musikvideon till nya singeln/musikvideon av Karpe Diem – “HusHotellSlottBrenner”:

6412e4b25c415800cc0e8973