Tyler, the Creator avslöjar nytt album – se titel och releasedatum här!


Se även videon till nya singeln “LUMBERJACK”.

 

 

UPDATE 18/6 2021

 

Det har gått snabbt sedan vi i onsdags skrev om att Tyler, the Creator eventuellt kunde vara på gång med ett nytt projekt. Då släpptes en kryptisk video betitlad “SIDE STREET”, som fortsatte att hinta om texten “Call Me If You Get Lost” som också setts på billboards runtom i Los Angeles, London, Paris, Berlin och ja… Stockholm.

 

Dagen efter kom så det första släppet “LUMBERJACK”, där Tyler tog hjälp av DJ Drama för diverse ad-libs som förde tankarna till Gangsta Grillz-eran. Sent igår kom dessutom bekräftelsen på att albumet, betitlat just “Call Me If You Get Lost”, släpps den 25 juni.

 

 

Utöver albumet annonserade rapparen även ny merch och fysiska upplagor av den kommande skivan via egna labeln GOLF WANG. På deras hemsida går det att förbeställa bland annat två olika t-shirts, en affisch, en kassett och en CD.

 

Läs mer och se videon till “LUMBERJACK” nedan!

 

 

UPDATE 17/6 2021

 

Ja, det tog inte lång tid innan vi fick mer konkreta bevis på att ett nytt Tyler, the Creator-album (eventuellt betitlat “Call Me If You Get Lost” är på gång. Sent igår kom den nya låten “LUMBERJACK”, där den karismatiska och egensinniga rapparen tar in influenser från Gangsta Grillz-eran med hjälp av DJ Dramas ad-libs. Låten är dock producerad av Tyler själv och här återvänder han till mer regelrätt rap än vad vi fått vänja oss vid den senaste tiden. Produktionen samplar dessutom den skräckinjagande Gravediggaz-låten “2 Cups of Blood”.

 

Som det ser ut nu är “LUMBERJACK” den första singeln från Tyler, the Creators kommande album “Call Me If You Get Lost” men än så länge är inget bekräftat. Tills dess, se och lyssna på låten nedan!

 

 

 

 

 

 

Ursprunglig artikel publicerad 16/6 2021

Det var ett tag sedan vi pratade om Tyler, the Creator. Den genretrotsande rapparen gör nu till synes sin först hint om ny musik sedan han vann en Grammy för albumet “IGOR” för två år sedan. Odd Future-frontmannen har nämligen lagt upp en video med titeln “Side Street” på sin kanal, ett 42 sekunder långt klipp där vi ser rapparen hångla med en kvinna för att sedan hoppa in i en gammaldags rosa Fiat.

 

“Dave”-karaktären Taco dyker sedan upp för att gå på en promenad med sin otrogna flickvän. Texten “Call Me If You Get Lost” dyker upp skärmen innan klippet tar slut. Tidigare i veckan har även billboards på bland annat Sunset Boulevard dykt upp med samma text, följt av ett faktiskt telefonnummer. Ringde man numret fick man höra en inspelad konversation mellan Tyler och hans mamma.

 

 

Av allt att döma kan Tyler, the Creator bli högaktuell under 2021. Utöver ett potentiellt nytt album hörs han även på två låtar på svenska sångerskan Snoh Aalegras kommande album “Temporary Highs in the Violet Skies”, som släpps den 9 juli.

 

Se videoklippet nedan!

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL