62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Trion MOR aktuella med första albumet “Babydolls”


Mapei: “Det är många som vill att jag ska vara en arg, svart kvinna som rappar”.

 

 

Trion MOR består som bekant av Grammis-nominerade “Don’t Wait”-sensationen Mapei, den legendariske hiphop-producenten Thomas Rusiak och Robyn/Yung Lean-kollaboratören Fredrik Okazaki. Under hösten har de varit aktuella som den nya konstellationen med låtar som “Spitfire”, “Cool It”, “Superficial Intelligence”, “Ponys” och “Time of Year”. Nu släpper de sitt första album “Babydolls”.

 

De tre träffades för att göra ett nytt Mapei-album men insåg redan efter första dagen att detta var någonting annat, och MOR bildades. Efter några månader hade dom nästan två album klara. Musiken hoppar från suggestiva ljudlandskap, PJ Harvey-rock till Massive Attack-influenser till hiphop/rap. Den röda tråden är Mapeis själfulla röst som gifter sig med Okazaki och Rusiaks produktioner.

 

I nypublicerad intervju med Kingsize berättar Mapei om friheten som funnits i konstellationen och deras musik.

 

– Jag tänkte på det när jag stod i duschen imorse, att fan vad fint att man skapat en värld för folk som vill vara i sin egna värld. För det här är så far från det poppiga och plastiga som finns ute nu, eller drill som är populärt. Det är bara bra musik. För dom som känner att dom måste vara samma som alla andra eller göra saker som förväntas av dom, vi har visat att man inte behöver det. Det är många som vill att jag ska vara en arg, svart kvinna som rappar – och det kan jag också vara och har varit och kommer säkert vara igen – men inte här.

 

Enkelt musikskapande, passionerade samtal och experimenterande tog oss hit. Detta album är debuten från MOR – Babydolls. Processen har varit en gåva som vi bryr oss om. Som vi vill dela med världen. Det är ett kollage av vår resa, smärta, kamp och frågor i våra liv. På något sätt har det här mediet hjälpt oss. Riktig musik kan inte lura någon. Det här är hur rent som helst. – MOR

 

Debutalbumet “Babydolls” släpps idag via Stockholmslabeln PAALSUND och den 17 mars ser vi dem spela på “Låt Live Leva”.

 

Läs hela intervjun med trion här och lyssna på albumet nedan!

 

 

 

 

Foto: Sandra Myhrberg

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL