Väntan på Travis Scotts uppföljare till 2018 års ”ASTROWORLD” har varit lång och utdragen. Nu verkar i alla fall det kommande albumet ”Utopia” vara i sitt slutskede. Houston-rapparen premiärspelade nämligen albumet i omklädningsrummet för baseboll-laget Houston Astros inför deras match mot Chicago Cubs i söndags. I ett klipp som dykt upp på sociala medier berättar Travis Scott att albumet nu äntligen är på väg.

Travis Scott avslöjade albumtiteln, ”Utopia”, redan 2020 i ett inlägg på Instagram. Sedan dess har han portionerat ut bitar av information om det kommande släppet. I juni 2021 berättade han för WWD att ”Utopia” skulle få ett helt annat sound jämfört med tidigare album, med inspiration från psykedelisk rock. I februari 2023 avslöjade han att albumreleasen äntligen började närma sig, men att det skulle komma först efter att hans skivbolagskollegor hade släppt sina projekt.

I ett klipp som delades på Twitter under söndagen berättar Travis för Houston Astros sportchef Mark Berman att han ska spela skivan i sin helhet för laget, och att albumsläppet nu börjar närma sig.

“It’s on the way now, Mark”, säger han.

Se klippet nedan:

Tidigare i år blev det klart att Travis Scott återvänder till Gärdet och Lollapaloozafestivalen efter att ha spelat där 2019. Han blir en av festivalens headliners och beskrevs samtidigt av Lollapaloozas festivalansvarige Anna Sjölund som “Festivalens mest önskade artist“. Läs mer om festivalen här!

Foto: Pressbild Sony Music