Timbuktu och Mapei ger ut moderna vaggvisor för 2020-talet


“Vaggvisorna som sjöngs för mig som liten har följt mig genom livet…”

 

 

I början av året släppte Timbuktu och Mapei singeln “VIVA”, producerad av Chords och Collén. Nu slår Timbuk och Mapei sina påsar ihop åter en gång, för ett projekt med producenten Pontus Winnberg (från bl.a. Amason och Miike Snow) och sömnexperten Helena Kubicek Boye. Resultat är en samling av moderna vaggvisor för 2020-talet med titeln “Lullabies”. Skivan lanseras i samarbete med Spotify Kids som i ett pressutskick hänvisar till studier om barn och föräldrars sömn. Således blev målet med samarbetet att göra nattningen till en mysig stund för både barn och föräldrar – och utforska hur en modern vaggvisa låter 2021. Jason “Timbuktu” Diakité berättar om sin relation till musik för de allra minsta:

 

– Vaggvisan som låtform är något av det vackraste som finns. Vaggvisorna som sjöngs för mig som liten har följt mig genom livet och då jag själv blev förälder var de dom visorna jag instinktivt sjöng för min dotter, så att få skriva en ny vaggvisa känns bara oerhört kul och viktigt. Att dessutom få samarbeta med Jackie och Pontus har varit underbart. Förhoppningsvis kan vår låt bli en sådan som skickas över generationerna och som min dotter en dag kan sjunga för sina barn.

 

 

I Spotifys podcast For The Record berättar artisterna och sömnexperten om hela skapandeprocessen och erfarenheter om nattning av barn.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av @mapeiofficial

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL