5f2d30fa05d9010e180815f2
Timbuktu hyllar bortgångna Christian Falk på ny låt


“…min käre vän dog för exakt fem år sedan idag.”

 

 

I slutet av maj släppte Timbuktu sin senaste singel “Dansez”, vilket var hans första låt på fem år. Ja, tiden går snabbt. Just idag är det också fem år sedan musikern och producenten Christian Falk gick bort i cancer, något som just Timbuktu nu väljer att uppmärksamma med nya låten “Falken” som släpps idag. Låten är till och om Falk, en person som inte bara producerade Timbuks första låt “Lifestress” 1996, utan betydde oerhört mycket för många inom hiphopscenen.

 

På sociala medier skriver Jason:

 

“Christian Falk, min käre vän dog för exakt fem år sedan idag. Jag saknar honom så otroligt mycket. Hans humor, kunskap om musik, sinne för rytm och stil var så oerhört inspirerande, lärorikt och roligt att få känna. Han var orginell, något som är ytterst sällsynt inom svensk musik. Han gick sin egen väg och framför allt valde han alltid sväng och feeling över konvention och trend. Min nya låt producerad av @sprinklechords och @collenofficial heter FALKEN och den är till och om min vän Christian Falk. Den finns på alla streamingtjänster NU.
I love you Falconetti, see you on the other side. ❤️🦅”

 

Lyssna på “Falken”, producerad av Chords & Collén, och se inlägget nedan. Timbuktu & Damn! befinner sig just nu även på en sommarturné i Sverige och Norge. Kommande spelningar:

 

24/7 Norrköping – Hugo Parkfestival
25/7 Stockholm – Stockholm Under Stjärnorna (SUS)
26/7 Skellefteå – Nordanå (med Seinabo Sey & Bo Kaspers Orkester)
27/7 Hudiksvall – Hudikkalaset
2/8 Svolvaer – Lamholmen (NO)
16/8 Rättvik – Dalhalla (med Seinabo Sey & Oskar Linnros)
18/8 Oslo – Operataket (NO) UTSÅLT

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Här är han, Christian Falk, tillsammans med @bigsleepdog på Hornstull 2014, bara några månader innan han gick bort. Dessa två svenska hiphop-pionjärer producerade och släppte min första låt någonsin. Lifestress, år 1996. Christian Falk, min käre vän dog för exakt fem år sedan idag. Jag saknar honom så otroligt mycket. Hans humor, kunskap om musik, sinne för rytm och stil var så oerhört inspirerande, lärorikt och roligt att få känna. Han var orginell, något som är ytterst sällsynt inom svensk musik. Han gick sin egen väg och framför allt valde han alltid sväng och feeling över konvention och trend. Min nya låt producerad av @sprinklechords och @collenofficial heter FALKEN och den är till och om min vän Christian Falk. Den finns på alla streamingtjänster NU. I love you Falconetti, see you on the other side. ❤️🦅 #fuckcancer #flygmedmusiken #länkibio

Ett inlägg delat av Jason Diakité (@jasontmbk)

 

 

 

 

Foto: Milko Ozlu

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL