Systemet med ocensurerade berättelser från Göteborgs gator


Se musikvideon till “Ge Dom Vad Dom Tål”!

 

 

Göteborg-baserade gruppen Systemet är en nybildad konstellation bestående av konstnärer kopplade till Updown Collective. I nysläppta musikvideon till låten “Ge Dom Vad Dom Tål” får vi följa tre historier berättade ur olika perspektiv alla förenade i sin kritik av rådande samhällsstrukturer, polisvåld, rasism, maktmissbruk och brottslighet.

 

“Ge dom vad dom tål” filmades för att belysa tre historier som utspelas på Göteborgs gator. I den första episoden följer vi en man som tigger utanför affären för att samla pengar till sitt barns överlevnad i Rumänien. Han råkar ut för rasistiska förolämpningar, utskällningar och slutligen en misshandel som gör att det brister för mannen.
Den andra berättelsen visar hur en man med utomeuropeiskt utseende blir attackerad, misshandlad och knivmördad av nazister, hans vänner återvänder till platsen för att se vart han tog vägen och hittar honom liggande med tre nazister stående runt honom. Hans vänner går till attack.
I den tredje berättelsen följer vi en kvinna som är på väg hem efter en afterwork med jobbet. Två förövare som får syn på henne på bussen följer efter henne och överfaller henne med kniv i en skogsdunge där de påbörjar en våldtäkt. Kvinnan får till slut tag på kniven som en av våldtäktsmännen kastat på marken.

 

 

Obs! Känliga tittare varnas för mycket starka scener i musikvideon. Personerna som medverkar är skådespelare.

 

Följ Systemet på Facebook

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL