Den Malmöbaserade sångerskan STEPH är aktuell med EP-projektet “Love Seasons Pt.1”, och bjuder idag på nya musikvideon “Seasons” som går att se nedan.

I en intervju med Kingsize Magazine från senaste numret av tidningen berättar STEPH mer om sitt skapande. Drömmen att skapa musik och uppträda började tidigt under uppväxten i Malmö. Ambitionen att satsa på musiken tog fart när hon publicerade en cover i sociala medier, och därefter kom i kontakt med olika producenter.

Om du får beskriva din musik med ord, vilka ord använder du då?
– Min musik är mina tankar, känslor och erfarenheter som jag försöker så ärligt som möjligt få ner i mina låtar. Det är trots allt i musiken som jag känner att jag får ut allt bäst. R&B är något jag alltid lyssnat på och älskat, så blev naturligt att det även blev den musiken jag nu skapar.

Vilka är dina främsta inspirationskällor?
– Den allra främsta inspirationen är kärlek, hjärtesorg och lust, vilket man nog hör i mina låtar. Musikmässigt är listan lång. Inspirationen kan skifta men för att nämna några go-to-artister; Frank Ocean, Bibi Bourelly, Yebba, SZA, och Brandy. När jag växte upp lyssnade jag bland annat på Spice Girls, Britney Spears, Destinys Child, Whitney Houston, Mariah Carey. Klassiker för 90’s kids som mig, haha.

Läs hela intervjun här!