Hon växte upp med musiken ständigt närvarande, med en pappa som är jazzmusiker. Ändå var det inte helt självklart att det skulle bli just musik för Steph. Det krävdes en oväntad push från en Facebook-cover för att hon skulle våga satsa helhjärtat på musikkarriären. Nu är hon aktuell med sin debut-EP ”Love Seasons (Pt.1)”.

Som liten brukade Steph och hennes lillasyster uppträda, sjunga och anordna shower hemma på Eriksfält i Malmö. Men när det var dags att välja inriktning på gymnasiet föll valet på dans i stället för sång. Det var först flera år senare, efter att hon la upp en cover på Facebook och blev kontaktad av en producent som hon började tro på musikdrömmen fullt ut. Hon fick träffa fler producenter, sitta med i sessions, började experimentera med sin egen musik, och flyttade till London.

– Det var nog då min ambition att vilja släppa egen musik kom till på riktigt, och därefter släppte jag min debutsingel ”Trust” 2020, säger Steph.

Om du får beskriva din musik med ord, vilka ord använder du då?
– Min musik är mina tankar, känslor och erfarenheter som jag försöker så ärligt som möjligt få ner i mina låtar. Det är trots allt i musiken som jag känner att jag får ut allt bäst. R&B är något jag alltid lyssnat på och älskat, så blev naturligt att det även blev den musiken jag nu skapar.

Vilka är dina främsta inspirationskällor?
– Den allra främsta inspirationen är kärlek, hjärtesorg och lust, vilket man nog hör i mina låtar. Musikmässigt är listan lång. Inspirationen kan skifta men för att nämna några go-to-artister; Frank Ocean, Bibi Bourelly, Yebba, SZA, och Brandy. När jag växte upp lyssnade jag bland annat på Spice Girls, Britney Spears, Destinys Child, Whitney Houston, Mariah Carey. Klassiker för 90’s kids som mig, haha.

Efter att ha släppt sex singlar gav hon ut sin debut-EP ”Love Seasons (Pt.1)” 31 mars i år. Projektet har funnits i hennes tankar länge, men det ändrade skepnad när hon träffade producenten Gabriel Drew.


– Jag hade haft idén ett tag och EP:n var till en början nästintill färdig med andra låtar, men jag kände att något saknades. När jag träffade Gabriel Drew, så föll allt på plats. Allting byttes ut typ. När vi började jobba tillsammans så hade vi ingen klar plan eller agenda utan ville bara skapa musik och se vad som blir. Vi skrev och producerade låtar utifrån vad vi kände för just där och då. Efter en relativt kort tid så fanns det hel del låtar som jag kände var sammanhängande och som passade bra ihop och det kändes som att den landade precis där den skulle vara.

Berätta om dina framtidsplaner. Vad har du för ambitioner för 2023?
– Just nu är planen att färdigställa del två av mitt pågående projekt, som är en förlängning av denna EP, ”Love Seasons (Pt.2)”. Sedan ser jag fram emot min första spelning i Stockholm i sommar, det ska bli kul. Mina ambitioner för i år och framåt är att släppa ännu mer musik, spela live, resa och njuta mer i stunden och våga tro mer på att allt har sin tid. Dessutom har jag fler samarbeten på gång!

Text: Axel Almström

Foto: Press