GLOW är namnet på Spotifys nya satsning för att höja röster inom HBTQIA+-communityt. I ett pressmeddelande beskriver Spotify GLOW så här:

Musik och kultur har länge formats och inspirerats av HBTQIA+-communityt, som påverkar det vi ser på scen, bakom kulisserna och i kulturen överlag. Spotify vill använda sin plattform för att utveckla, lyfta och höja röster som historiskt sett har marginaliserats och lanserar därför GLOW – ett nytt globalt musikprogram framtaget för att hylla HBTQIA+-communityt”.

Via en egen sida på streamingplattformen samlas spellistor, poddar och rekommendationer av och med personer inom communityt. 

Det är Spotifys Creator Equity Fund som stöttar GLOW och verkar för att främja en rättvis ljudmarknad. Tidigare lanserade program har varit EQUAL och Frequency. 

GLOW innehåller bland annat ”The GLOW Hub” där användare kan hitta både musik och poddar som lyfter HBTQIA+-röster och den globala spellistan GLOW– som uppdateras varje månad med låtar från HBTQIA+-artister världen över. Just nu finns både svenska Tove Lo och Isak Danielsson med på listan. 

Det har även lanserats ett 360-program som erbjuder marknadsföringsstöd för artister/poddare samt redaktionella- och partnerskapsfunktioner.

För Norden har spellistan ”Out & Loud” skapats där låtar från nordiska HBTQIA+-artister är samlade. 

Läs mer om den nya musiksatsningen GLOW HÄR och lyssna på ”Out & Loud” nedan. 

Foto: Spotify