Läs även intervju med Pete Rock från Kingsize Magazine nr 2 2019.

Efter att ha ryktats några månader stod det i augusti klart att Skyzoo och Pete Rock skulle släppa gemensamma albumet “Retropolitan”. Man bjöd då på singeln “It’s All Good”, där Skyzoo rappar över en Pete Rock-produktion från 1994 – i samma veva producenten deltog i diverse “Illmatic”-sessions med Nas. Idag släpps albumet i sin helhet, där duon över 12 spår – samtliga producerade av Rock – gästas av namn som Styles P, Benny The Butcher, Conway, Westside Gunn, Elzhi och Raheem DeVaughn.

Albumet beskrivs som ett kärleksbrev och ett “wakeup call” till de bådas hemstad New York, som de sakta sett berövas sin kultur lager efter lager. I förra numret av Kingsize Magazine finns en intervju med Pete Rock där han bland annat pratar om ovannämnda samarbete, senaste skivan ”Return Of The SP1200” och kommande projekt.

– Jag och Skyzoo har varit vänner i många år. Vi visste nog inte att det skulle bli en hel skiva men nu är jag glad över det blev ”Retropolitan”. Den är redo att släppas ganska snart. När det gäller De La så är det jag och DJ Premier som sköter alla låtarna. När hiphop är i ens DNA, som det är med De La, så kan du skapa hiphop för evigt. Sen har jag även nya projekt på gång med Smoke DZA, Griselda Records-gänget och Infamous Mobb.

Läs hela intervjun här och lyssna på “Retropolitan” nedan.

65546e0a53c940223e0b0eb4