Silvana Imam släpper tredje albumet “Helig Moder” – gästas av 070 Shake, Ozzy m.fl


Läs recension av skivan samt utdrag från intervju här!

 

 

Det har nu gått tre år sedan Silvana Imam senast släppte album. Då kom andra albumet “Naturkraft” och så småningom självbiografiska dokumentären “Väck mig när ni vaknat”. Men nu är hon alltså tillbaka med sitt tredje album “Helig Moder”, som äntligen får se dagens ljus efter att ha blivit flyttat från release under fjolåret.

 

Skivan gästas av Beatrice Eli, Fricky, Khan-Ji, Jelassi, 070 Shake och Ozzy. I en recension av musikredaktör Malkolm Landréus går bl.a. att läsa:

 

“…även om Silvana fått lida ska vi vara tacksamma. För det är just den svärtan och de lärdomar som format ”Helig Moder” till vad det är: ett sammansvetsat verk som utan tvekan är hennes bästa fullängdare i karriären hittills.”

 

I en intervju med Djungeltrumman kommenterar Silvana även situationen kring RMH/TRANS94, något både Erik Lundin och Cherrie varit något mer diskreta kring.

 

– Jag, Cherrie, Ibbe [Lundin] och alla vi artister har jobbat så länge i samma crew så vi är ju vänner ändå. Men managern har inte varit bra – han har haft andra intentioner. Frågan var mer hur jag skulle ta mig bort från honom. Så jag byggde ett eget bolag och tog tag i mina samarbetspartners. Jag älskar business. Vem fan kunde tro det? Det är fett roligt. Jag bevisade för mig själv att jag kan och är intresserad av det. Jag är en rapping CEO. Både konstnär och business woman – inga konstigheter.

 

Beslutet att skjuta upp skivan berörde samma punkter, då hon ville göra det på hennes egna sätt.

 

– Min tanke var att jag ville spela plattan live och möta deras reaktioner. Men nummer ett: folk som inte har råd att gå på spelningar. Nummer två: folk som har fobier eller på andra sätt inte vill eller kan vistas bland människor. Jag kände att fan, det här känns inte sjyst. Och mina fans är väldigt aktiva. De har åsikter och reagerar, och det hade varit konstigt om jag inte hade lyssnat. Skivbolagen räknar ens värde i streams. Jag vill inte vara en del av det där. Men nu är jag hundra procent independent och driver eget bolag.

 

Läs intervjun i sin helhet på djungeltrumman.se, recensionen HÄR och lyssna på “Helig Moder” nedan.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL