6284dbc5b422e7360a0da4a2
Seinabo Sey återvänder med nya EP:n “Sweet Life” 

 

Det har gått två år sedan vi fick Seinabo Seys senaste album “I’m A Dream”, som skördade stora framgångar med låtar som “I Owe You Nothing”. Efter en tids tystnad är sångerskan nu tillbaka med nya EP:n “Sweet Life”, som till stor del formats av hennes reflektioner kring den postpandemiska stämningen. Enligt ett pressmeddelande grundas budskapet i fred, en lovsång till naturen, självkärlek, trots och ambition. Allt detta till toner av gammal r&b, afrobeats och den lugna omgivningen på Gotland, där hon tillbringade mycket tid under karantänen.

 

Musiken har skapats tillsammans med ett nytt team av vänner som experimenterat fram EP:n.

 

– När jag lyssnar på dessa låtar hör jag vänskap och en grupp ungdomar i början av sina karriärer som verkligen ger allt för att vara sanna mot sig själva, förklarar hon.

 

På omslagsbilden syns EP-titeln i Seys hår, inflätad av en av hennes äldsta barndomsvänner. Samtidigt har Sey anförtrott sig till en av sina andra bästa vänner, Isak Alverus, som skrev fyra demos till skivan, vilket är en stor skillnad från hennes tidigare projekt där hon har skrivit de flesta låtarna själv.

 

Lyssna på “Sweet Life” nedan.

 

 

 

 

Foto: Senay Berhe

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL