Seinabo Sey firade den svenska nationaldagen igår genom att komma med glädjande besked “på temat”. Hon meddelade då att hon kommer att släppa ett album på svenska, vilket blir hennes första projekt som inte är på engelska.

Sångerskan, som för en månad sedan vann sin femte Grammis, delgav att hon blev inspirerad att sjunga på modersmålet efter att ha framfört en cover av Ted Gärdestads klassiker “Sol, vind och vatten” – vilket skedde på Way Out West förra sommaren.

Vi kan även räkna med fler tolkningar av svenska artister på svenska på framöver, då hon som bekant medverkar i årets säsong av “Så mycket bättre”. I höst gästar hon också Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen den 28-30 november för att framföra sin musik i symfoniska arrangemang.

Seinabo Seys version av “Sol, vind och vatten” släpps “lagom till midsommar”, enligt henne själv. Så gissningsvis nästa fredag. gästar Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen den 28-30 november i år för att framföra sin musik i symfoniska arrangemang

“GRATTIS PÅ NATIONALDAGEN MITT ÄLSKADE LAND”, avslutar hon inlägget som går att se nedan tillsammans med ett klipp på framförandet av “Sol, vind och vatten”.

Foto: Jonathan Perlmann