Siktar på att släppa nytt album till hösten.

På försommaren släppte Seinabo Sey nya dubbelsingeln “Blessed” / “Black Star”. I ett pressmeddelande beskriver hon känslan att vara tacksam för det lilla i tillvaron och säger:

– Den är lite som Youngers storasyster, den har samma känsla men med ett annat sound. Jag gillar textraden om att det räcker med att vakna och gå upp på morgonen för att duga, för att bli älskad. Du ska inte behöva prestera hela tiden.

Seinabo beskriver även bakgrunden till “Black Star”, inspirerad av Yasiin Bey aka Mos Def:

– När jag hörde det här beatet tänkte jag på honom och började freestyla. Jag ville våga låta som honom, i alla fall komma så nära som jag kan. För jag har lärt mig musik genom att härma väldigt mycket annan musik och hiphop är det jag har lyssnat mest på i mitt liv.
 

Nu följer hon upp med nya singeln “Swim Away” som är producerad av Rasmus Lindelöw. Singeln kommer även med en musikvideo i regi av Klara Kristoffersson och Seinabo Sey. Hon säger vidare:

– Förut har många av mina låtar handlat om kärlek jag inte har fått, nu handlar det om hela processen att vara i en relation. Om att våga öppna upp och våga bjuda in människor i sitt hjärta.

De nya singlarna ska så småningom resultera i ett album under hösten, som enligt egen utsago ska starta ett nytt kapitel i Seinabos musikkarriär.

– Som kvinnlig artist förväntas du ständigt klä upp dig för att det är ett sätt att visa att du tar ditt artisteri på allvar. Men jag vill lika gärna kunna kliva upp på scenen i mina vardagskläder om jag känner för det. Jag vill känna att jag duger som jag är oavsett vad jag gör. Jag är redo.

Foto: Faramarz Gosheh