61e03a9241f02418c35e38e2
Se Promoes nya musikvideo “Tillsammans och i samråd” – om graffiti och juridik


Produktion av Looptroop-kollegan Isak’sSon.

 

 

Promoe bjöd nyligen på Collén-remixen av låten “Tiden” med gästande Mwuana. Nu släpper Looptroop-MC:n ännu en singel från vad som förmodas vara ett kommande albumprojekt. Den Isak’sSon-producerade “Tillsammans Och I Samråd” är en graffiti-låt av klassiskt Looptroop-snitt, där Promoe bjuder på både rap och sång. Låten uppges handla om ett antal graffiti-rättegångar som Promoe var med under 90-talet och hur han idag fått ser på processen med andra ögon. Nu har musikvideon släppts, skapad av Yulian Sanchez Ojanen. I samband med videopremiären på ETC säger han:

 

– Jag tror att upplevelserna från rättegångarna skapade lika delar bristande tillit till, och motvilligt intresse för, det rättsliga systemet. Det var inte förrän på fjärde terminen på juristprogrammet som jag förstod varför åklagarna liket religiösa mantran upprepade fraserna ”tillsammans och i samråd”. Det jag då uppfattade som uråldriga och oförståeliga besvärjelser kunde jag nu dechiffrera. Det handlade alltså inte om att vi hade ståt nere i någon källare med kartor och synkroniserade klockor, utan om att åklagaren inte skulle behöva bevisa uppsåt hos någon av oss.

 

 

 

 

 

Isak’sSon är även aktuell med nya instrumentalprojektet “Rowanberry Jam” i serien av 93 Feet Beats-kassetter/instrumentalprojekt:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL