I våras var det 20-årsjubileum för Looptroop Rockers-medlemmen Promoes solodebutalbum “Government Music”, och förra året kom hans senaste soloalbum på svenska (“Spöken”). Nu är Promoe tillbaka på engelska med nya låten “The Truth Will Never Sleep”, producerad av Imchibeat. Låten fungerar delvis som en hyllning till Black Liver Matter-rörelsen och hedrar offren för polisvåld.

– För mig är låten främst en hyllning till Black Lives Matter-rörelsen som fortsätter vara en stor källa till inspiration och förändring. Dessutom hade jag inte skrivit låtar på ett tag när jag fick musiken skickad till mig från Imchibeat, så den representerar på många sätt ett nytt uppvaknande. Sanningen om hur världen är beskaffad är på vissa sätt som solen. När den väl börjar tränga genom våra försvarsmurar så kan vi inte somna om förrän vi har gjort vad vi kan för att förbättra situationen, säger Promoe.

Nyligen stod det även klart att Promoe börjat sin nya yrkesverksamma bana på en advokatbyrå, efter avslutade juridikstudier på universitet i Göteborg våren 2021. På advokatbyråns hemsida skriver Promoe själv om sina ambitioner med den nya yrkesrollen:

“Med ödmjukhet inför livets och juridikens komplexiteter ska jag sträva efter modet att stå upp för det som är rätt och det som talar för min klients sak. Utan att tappa fokus på det som är relevant för saken i målet vill jag försöka skapa en värme, trygghet och förståelse i det mänskliga mötet. Jag tror att livet till stor del handlar om att hitta eller skapa balans, och jag vill att du med mig på din sida ska känna dig mindre överväldigad av maskineriets tyngd. Även i de svåraste situationer finns hopp.”

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Mårten Edh (@martenedhjuridik)

Foto: Hurtig & Partners Advokatbyrå