5ebe5f2072aaf323604db793
medina-vaknamedvoice-2012-SL
Kolla Medina “Där palmerna bor” live i Vakna Med The Voice


Aktuella med skivan “Hayat” från i somras och nysignerat kontrakt besökte duon Stockholm och radio imorse.

 

 

Frustrationen över att inte nå ut med sin musik är en erfarenhet som många artister tyvärr delar. För duon Medina vände det när de anslöt sig till Record Union. Då klättrade de inte bara upp på Spotifys topp tio-lista, utan rodde även hem ett kontrakt med ett av världens största skivbolag: EMI. Medina, som bildades 2002, består av Sami Rekik och Ali Jammali och gör sin egen blandning av hip hop, dansmusik och arabisk musik. Efter en tidig hit med låten Magdansös, som spelades flitigt på radio, försvann gruppen under medias radar. Men Sami och Ali gav inte upp, utan fortsatte att släppa album och mixtapes, samtidigt som de gjorde i snitt 60 konserter om året.

 

– Många trodde att vi hade lagt av. I själva verket hade vi knappt börjat, berättar Sami i Medina.

 

 

Vändningen kom i våras då de släppte albumet Hayat via i Record Union, som är Nordens största digitala distributör av oberoende akter. De gör osignad musik tillgänglig på en rad sajter och online-tjänster som Spotify, iTunes och Amazon. Förutom att vara ett sätt för artisten att tjäna pengar på, så ökar möjligheten att bli upptäckt av ett skivbolag.

 

 

Under inspelningen hade Medina haft känslan att skivan mycket väl hade kunnat bli deras sista. Men så blev det alltså inte. Hayat klättrade nämligen snabbt upp till den sjätte platsen på Spotifys svenska albumlista och singeln Där Palmerna Bor blev Spotifys trettonde mest spelade låt i Sverige. Detta i konkurrens med artister som Coldplay, Laleh och One Direction. Kort därefter ringde också EMI, som arbetar aktivt med digitala kanaler, med ett erbjudande om ett efterlängtat skivkontrakt.

 

 

Imorse besökte duon Vakna Med The Voice, se videoklipp nedan:

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL