Hösten 2021 kom de glädjande nyheterna att duon Medina skulle göra en comeback med en medverkan i Melodifestivalen. Där tävlade de med låten ”In i dimman”, tog sig till finalen och landade en tredjeplats. 

I somras kom sedan det nya albumet ”Tropicalisera” – duons första nya album på tio år som också fungerade som ett 20-årsjubileum av deras karriärer som duo.

Idag får vi ett betydligt mörkare släpp som kommer som en reaktion på de senaste månadernas eskalerande skjutvåld runtom i Sverige. Ett våld som inte bara spiller gängkriminellas liv, utan numera även civila, kvinnor och barn.

“Till er, för er – för att VI tillsammans kan finna styrka och göra skillnad.

Våra tankar går till alla som berörts av det fruktansvärda våldet som sker runtom oss just nu”, skriver de på sociala medier.

På låten “När krutet har lagt sig” hörs SAMI sjunga känslosamt över en vacker pianoslinga av Anderz Wrethov, där han reflekterar över allt det onda som sker i samhället. Värt att notera är att Ali “Alibrorsh” Jammali inte hörs på låten eller har någon textcred, även om det är listat som ett Medina-släpp via streamingtjänster.

Lyssna nedan!

Foto: Pressbild