Robin Nazari släpper låt och kortfilm om pappans bortgång


Lanserar samtidigt plattform för unga män att öppna upp om känslor.

 

 

Med låtar som “Fyrklövern” och “Familjen” visade poeten och rapparen Robin Nazari tidigt att han var en typ av artist vars budskap var välavvägt och betydande. Det ställs nu på sin spets när han idag öppnar upp om hans pappas bortång – en bortgång, som han likt många andra unga män, inte pratat om förrän nu.

 

“Jag har fattat” släpps både som en låt och kortfilm regisserad av Maceo Frost. I ett pressutskick beskrivs bakgrunden till projektet:

 

“Under inspelningen till filmen, Jag har fattat, insåg Robin Nazari att han aldrig tidigare pratat om sina känslor kring sin pappas bortgång. Nu var han mitt uppe i att göra både en låt och film om förlusten, och tankarna gick på högvarv. Robin tog upp det med vänner och bekanta från liknande bakgrunder, där många kände igen sig själva i det han berättade. De hade inte heller uttryckt känslor kring personer de mist i sina liv. Vi ställde oss frågan: varför är det så?

 

Månader passerade. Robin Nazari blev inbjuden att hålla en workshop för ett gäng ungdomar från olika förorter i Stockholm. Samtalet var ganska lättsamt till en början, och engagemanget kom främst från tjejerna i gruppen. Men något förändrades när Robin började avrunda med att visa den film han och Maceo Frost gjort. Jag har fattat. Plötsligt började killarna öppna upp sig, de kände igen sig, och ett annat typ av samtal växte fram bland ungdomarna. Av responsen vi fick insåg vi snabbt innebörden av att skapa ett rum som uppmuntrar ungdomar att prata om sina känslor. För att fånga upp reaktionerna och tankarna som filmen kan skapa — och för att ta samtalet vidare.”

 

Därför väljer man att i samband med låten även lansera plattformen med samma namn. “Jag har fattat” syftar till att få unga män och killar från förorten att öppna upp sig kring sina känslor. Det är också en plattform som stöttar dig att ta samtalet vidare, initierat av regissören Maceo Frost och artisten Robin Nazari.

 

Släppet blir enligt egen utsago även hans sista inför ett nytt album. Se och lyssna nedan, samt besök jagharfattat.com

 

 

 

 

 

 

Foto: Lionel Cabrera

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL