5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Rico Won albumaktuell med “Underverk”


Göteborgs-rapparen släpper sitt första albumprojekt på svenska. Gästas av Toffer, Mächy, Öris, Lani Mo, Simon Emanuel & Alibi.

 

 

Göteborgs-rapparen Rico Won, som tidigare släppt album och mixtapes på engelska, byter nu språk till svenska och släpper 10 spårs plattan ”Underverk” via egna bolaget Works Of Wonder Entertainment/Olofsson Management. Release 6 juni 2012 på webb, spotify & iTunes. Skivan är inspelad från sommar 2011, till vår 2012, och är producerad av Alibi och Sam-E (Medina), EKP samt DJ Devastate. Gästartister på plattan är Emrik (från gamla Göteborgs-bandet Stonefunkers) – som hörs på första singeln och videon från albumet,”Tiden Tickar”. Andra gäster är Toffer, Mächy & Öris (från svenska hip-hop kollektivet DBS) samt Lani Mo, Simon Emanuel & Alibi.

 

Rico har tidigare släppt albumen ”Takin’ Over” (2004) och ”Accept What You Can’t Change” (2006) samt mixtapet ”Ricks Caliber” (2010). Han var med och gästade på Embee’s grammisbelönade solo debut ”Tellings from solitaria” (2005) och har samarbetat med en lång rad av de största svenska hiphop-artisterna som förutom Embee även Promoe & Cos-M.I.C. från Looptroop Rockers. Timbuktu, Medina, Simon Emanuel, Organismen & DJ Large, Roffe Ruff, Allyawan, Salla & Masse (The Salazar Brothers) med flera. Han är med i Göteborgs-kollektivet ”La Västra Nostra” och har gjort flertalet spelningar i Skandinavien och Tyskland med höjdpunkter som Hultsfred, Peace & Love och Roskilde på meritlistan. Efter att tidigare ha skrivit allt sitt material på engelska har Rico nu valt att gå över till svenska.

”När jag satte mig för att börja skriva nytt material efter Ricks Caliber kändes det som om jag redan sagt allt jag ville säga på engelska. Många frågade efter mer material på svenska efter diverse gästverser på andra artisters släpp. Eftersom jag aldrig jobbat på något svenskt projekt tidigare så kändes det som motivation för en nystart, samtidigt som det var en utmaning för mig att skriva på svenska. Det blir mycket mer utlämnande och personligare då. Man kan inte gömma sig bakom orden på samma sätt som när man skriver på engelska.”

 

Och det är just det som är resultatet, som nu presenteras i form av albumet ”Underverk”. Personliga texter med känsla och inlevelse på grymma beats, där ämnen som hatkärlek till musikbranschen, 30-års-kris, förlorad kärlek, självterapi och kärleken till hemstaden Göteborg behandlas. Titeln på plattan är en spin-off och direkt översättning från Ricos bolagsnamn ”Works Of Wonder Entertainment”.

”Titeln kom ganska naturligt eftersom min första demo-EP 2003 hette Works Of Wonder, så fick denna debut på svenska kort och gott heta Underverk”.

 

Spotify

 

Itunes

 

Nerladdning (Mediafire, 92M)

 

Tiden Tickar feat. Emrik, första videon på YouTube

 


http://www.ricowon.com

http://www.stiladig.nu

http://www.twitter.com/RicoWon

(@RicoWon)

http://www.facebook.com/ricowondahmanPublicerat:
RedaktionenNULL