62b170dadc4101037e075fe2
Ricky Rich gästas av Jireel på debutalbumet “Rico Suave”


“Efter albumet lämnar jag honom bakom mig.”

 

 

Under våren har Ricky Rich introducerat sina lyssnare till karaktären Rico Suave, som nu också ger namn åt vad som beskrivs som artistens debutalbum. På skivan kolliderar familjemannen Ricky Rich – som har fötterna på jorden och spenderar tid med de viktigaste i hans liv – och Rico Suave som älskar allt lyxigt och bara lever för dagen.

 

– Rico Suave är ett alter ego som växt inom mig. Han har varit en del av mig genom min karriär. Rico Suave symboliserar allt som kommer med en lyxig livsstil. En del av mig hatar den personligheten, en annan del av mig älskar den. Även om Rico Suave kan symbolisera frihet, så finns en problematik med honom. Hans lycka är bara för stunden – medan hans problem är permanenta. Så, han är en del av mig som jag vill ska försvinna. Efter albumet lämnar jag honom bakom mig, berättar Ricky Rich i ett pressmeddelande.

 

Ricky Rich fortsätter med att adressera glorifieringen av en lyxig livsstil:

 

– Jag vill att mina lyssnare ska förstå att glorifieringen av en lyxig livsstil inte är så nice som det låter. Många där ute drömmer om att leva det som Rico Suave lever. Jag har levt det livet. Det kanske var nice för stunden, men det är inte något du ska sträva efter – för det finns så mycket nackdelar. Mitt mål är att lyssnarna ska förstå att det är värt att sträva efter nåt långvarigt i livet.

 

“Rico Suave” blir enligt ett pressutskick Ricky Rich debutalbum, vilket betyder att både “Highs & Lows” från 2020 och “Shhh” med ARAM Mafia bedöms som minialbum. Inför släppet har vi fått singlarna “Young 22” och “Qué Te”, medan hela skivan består av totalt tio spår och inkluderar även en feature från vännen och skivbolagskollegan Jireel.

 

Lyssna nedan!

 

 

 

 

Foto: Pressbild/Andreas Avelin

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL