26 åriga Tumba-rapparen Rami debuterade 2019 med platina-singeln ”Pu$ha men först 2020 kom det stora genombrottet med mixtapet ”Kungar & Poeter”. Nu är han aktuell med det officiella debutalbumet “96” som har föregåtts av singlarna Vikt”, ”Chanser” och ”Svar” under fjolåret. Titeln indikerar självklart Ramis födelseår och på “96” står vännen och vapendragaren Mackan för produktionen. I ett pressmeddelande berättar Rami om inspelningsprocessen:

Det har varit svettiga sommarnätter i studion, det har varit tjafsiga moment med min producent men det har också varit roliga nätter i studion och moments! Tanken var att skapa ett album där varje låt har entanke och mening, jag ville skapa mognare musik med nya instrument med nya takter och försöka mig på nya melodier. Ett nytt steg för både mig som person och för mig som artist känner jag att albumet har medfört, det är så mycket tankar och känslor jag bara har pratat med mig själv om som ja nu vill dela med till alla, känner verkligen att detta är den bästa musiken jag skapat på olika sätt, allt från tanke och budskap till mixning och master.

I en kommande intervju med Kingsize Magazine berättar Rami om sina första år i musikbranschen där han fick ett slags mentorskap av hiphopveteranen Abidaz. Att det var just han som skulle vägleda Rami var betydelsefullt och blev den lilla, lilla knuff i rätt riktning som han behövde. Och som långt ifrån alla faktiskt får.

– Jag hade lyssnat på Abidaz under hela hans storhetstid. Så jag tror nog att det var det som hjälpte mig i rätt riktning, att han såg mig och hjälpte mig. Det kan vara väldigt svårt för många att bli sedda eller hörde och få någon hjälp alls.

– Nu har jag ändå byggt upp ett självförtroende genom åren, men jag kan än idag tveka litegrann på mig själv. Jag tror det är något som aldrig försvinner. Oavsett. Jag tror det är så till och med för den största artisten i världen. Man kan tveka lite på sig själv, men man lär sig. 2018 hade jag inget självförtroende över huvud taget. Till och med om Abidaz sa till mig att det lät bra så tvekade jag.

Läs mer i Kingsize Magazine #1 2023.

Foto: Carl Arvedson