Promoe teamar med Mwuana för Collén-producerade “Tiden Remix”


 

 

Promoe höll en hög produktivitet under 2019 med flera olika projekt och till 2020 tycks ett nytt svenskspråkigt album vara på gång. I dag bjuder Promoe på en remix av singeln “Tiden”, som kom till efter att producenten Collén hörde låten på radio och kände att han ville ge sig i kast med låten. Efter knepande och knåpande i studion hoppade även Mwuana på remixen.

 

Promoe har tidigare berättat om bakgrunden till låten. Originalversionen är producerad av Looptroop-bandkollegan Cosmic (Isak’sSon).

 

 

“Tiden är ett brev adresserat till en barndomsvän i fängelset, men också en text som vänder sig till oss alla; med ett ifrågasättande av rättfärdigheten i dömandet, och frågor om rättvisa ur ett vidare perspektiv. Låten är också skriven för att ge kraft till dem av oss som å ena sidan har insett att systemet är riggat, djupt orättvist och strukturellt diskriminerande; men som å andra sidan vill använda den kunskapen till att skapa positiv förändring inom oss själva och i vår omvärld. För många av oss har under för lång tid stångat oss blodiga mot institutionernas olika väggar, utan att egentligen förändra något; för att vi har gjort det ur destruktivitet och hat. De är, många gånger, förståeliga känslor och reaktioner på en destruktivt och hatiskt samhälle, men det innebär inte att de är gynnsamma för oss. Den här är för att vi är värda mer, och för att vi vill hitta vägarna som kan ta oss dit vi behöver vara för att må bra. Tiden kommer ge oss rätt.”

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL