Promoe och Don Martin tar ställning på nya låten “Valet”


 

 

Idag släpper Promoe och norska Don Martin sitt första samarbete från deras kommande platta. Imchibeat har skapat en ödesmättad ljudkuliss för ännu ett ödesval söndagen den 9:e september. Promoe skriver i samband med låten:

 

“Don Martin finns med som en äldre söte bror som redan har levt flera år i det vi riskerar att hamna i, från ett Norge som har sett inhumanismen snäva åt gränserna för livet och friheten sedan fremskrittspartiet kom i regeringsställning.

 

Själv har jag sökt ett annat tilltal än mitt vanliga, för att nå dem som inte har bestämt sig, men som funderar på att lägga sin röst på hatet. När jag tidigare skulle ha sagt ni kan dra åt helvete för att ens tänka tanken, försöker jag nu bryta genom murarna som byggs upp av polarisering och besvikelse.

 

Det är klart ni är rädda och besvikna, det är vi alla. Men gör inte misstaget att tro att sverigedemokraterna ens skulle överväga att försöka lösa problemen vi har.

 

Det enda de gör är att använda rädslan vi känner för framtiden för att kunna tillskansa sig mer makt.
Dagen efter valet kommer de sedan ge den makten till det näringsliv som har sponsrat dem genom valkampanjen. De kommer inte så mycket som ägna en tanke åt de pensionärer eller arbetare som de säger sig representera, och som har röstat på dem.

 

Vårt gemensamma kommer säljas ut i ännu större utsträckning än vad som redan gjorts och klyftorna mellan rik och fattig, stad och landsbygd, och förort och innerstad kommer öka ännu mer. “Läskigt att lita på sina grannar, ännu läskigare lita på sig själv, jag vet. Men det är starkt och vi har inget annat, än varandra visa solidaritet!”

 

// Promoe

 

Don Martin uttalar sig även han:

 

“‘Valet’ er inspirert av Mikael Wiehes låt med samme navn. Jeg hørte hans versjon på slutten av åttitallet da jeg var barn, for mamma pleide å spille Wiehe i bilen. Men det var da han spilte den på minnekonserten dagen AUF dro tilbake til Utøya at jeg forsto hvor mye den snakker til vår tid. Og siden da er den ærlig talt dessverre blitt enda mer aktuell.

 

Og det er det, mer enn bare valget i Sverige, denne låta handler om. Om det valget vi snart må ta. Om vi skal stå opp eller stå der og se på. Mens ting spinner mer ut av kontroll.”
// Don Martin

 

 

 

 

 

 

Lyssna även på Promoes senaste låt “Andrum”, som även den kommenterar det politiska dagsläget.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL