62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Partiet gästas av Timbuktu, Syster Sol, CLEO m.fl i musikvideon till “Pinsamt”


 

 

Innan Valborg släppte reggaebandet Partiet nya singeln “Pinsamt” där man med sångaren Fredrik Boltes i spetsen riktar kritik mot Sveriges och EU:s flyktingpolitik som allt mer lever upp till att bygga Fort Europa. Låten är från Partiets kommande album.

 

 

Nu släpper Partiet musikvideo där vi kan se en lång rad musiker (Timbuktu, Syster Sol, Cleo m.fl) och andra profiler, till exempel Gustav Fridolin, som tar tydlig ställning i flyktingfrågan.

 

 

“Partiet repar och till viss del bor i ett kollektivhus i Jönköping. Dit har de nu även välkomnat en nyanländ familj från Syrien. En kusin till familjen har nyligen anslutit. Han heter Wael och är 16 år och har flytt till Sverige på egen hand. En flykt som tog tre och en halv månad.

Wael och Fredrik Boltes möttes i den gemensamma passionen för musik. Wael visade sig vara inne på hiphop och rappar under sitt alias Reve MC. Wael kommer synas i videon till låten och förhoppningen är att han ska kunna gästa nästa Partiet-skiva. Han måste bara lära sig svenska först.

Upplevelsen att ha kriget i Syrien så nära. Att mer än någonsin inse hur nära, att mer än någonsin inse hur alla är lika och hur olika vi är värderade av Fort Europa blev en inspiration till låten. Fredrik Boltes förklarar vad låten handlar om och ilskan som inspirerat att skriva den.”

 

 

 

 

Se videon, Partiet “Pinsamt”:

 

 

Låten finns på Spotify:
https://open.spotify.com/album/5Iil28…

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL