Ozzy-Mitt-Lag-S
Ozzy avslöjar gäster, releasedatum och titel på nytt album


Lyssna på första singeln “Mitt lag”.

 

 

De senaste månaderna har Ozzy hintat om ett nytt album och nu står det helt klart att det får titeln “Sexan”. Nu får vi också veta att uppföljaren till debutalbumet “Ett öga rött” – som belönade rapparen med tre Grammis-nomineringar – släpps den 29:e november och gästas av Cherrie, Fricky, Einár, Valon, Guleed, Mwuana, Gidde och Michel Dida. Om albumtiteln säger han:

 

”Jag är född 0616 och uppvuxen med sex bröder i familjen, så siffran sex har alltid speglat en stor del av den jag är.”

 

“Sexan” är ett album som Ozzy burit inom sig sedan barndomen, en barndom som var ”mycket färgrik, livlig och det hände något nytt precis varje dag.”

 

”På samma sätt känner jag att detta album är. Varje spår skiljer sig från varandra men ändå är det samma värld. Sexan är alla ljud som jag registrerat genom min barndom som Durimkid och jag nu skapat ett helt nytt sound av.”

 

”Min lärare sa till mig när jag gick i 9:an att det finns författare som beskriver soptunnan, andra målar upp stanken. Jag valde där och då att jag ville vara en av dom som beskriver stanken. Charles Dickens är en av mina favoritförfattare och jag har haft honom vid min sida på varje rad på detta album.”

 

Idag släpper den Malmö-baserade rapparen första singeln “Mitt lag”. Låten är producerad av Durimkid och går att lyssna på nedan.

 

Idag gästar Ozzy även Uppsala-rapparen MiMs låt “Ringer”.

 

Låtlista för “Sexan”:

 

01. PLAY 66
02. VISSTE VAD JAG VILLE (feat. Einar)
03. GLACIÄRER
04. MITT LAG
05. LOVERMAN (feat. Fricky)
06. EN GÅNG (feat. Cherrie)
07. SE PÅ OSS (feat. Valon & Guleed)
08. FAB 44 (feat. Mwuana)
09. PARAPLY (feat. Valon & Gidde)
10. REGNDANSEN (feat. Michel Dida)
11. HON E MIN VÄRLD röstmemo
12. MJ

 

 

 

 

 

 

Foto: Sandra Thorsson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL