Gruppen ODZ har återigen skruvat upp tempot vad gäller musiksläpp. Efter det gemensamma albumet “Ett Gäng Getter” tillsammans med Ivory och Simon Superti bjöd man i fjol på plattan “Ett Anständigt Liv” tillsammans med producenten Young Earth Sauce.

Även Afasi har, efter ett par år under födelsenamnet Herbert Munkhammar, återgått till att vara en frekvent rapmaskin med sitt första soloalbum som just Afasi på gång.

Idag teamar de upp för ett samarbete som på många sätt känns lika rimligt som spännande. I omslagsintervjun för Kingsize Magazine #1 2022 nämnde ODZ ett par av sina tidiga influenser, där Afasi fanns bland namnen. På senare tid har Uppsala-rapparen också utforskat ett mer stökigt sound än tidigare, vilket som bekant rimmar väl med ODZ:s estetik och framtoning.

“Hade sjukt nog aldrig ens träffat de här dunder-grabbarna innan vi gick in i studion tillsammans med varsin trollstav och gjorde V70 till en golfbil, Audi 80 till en S-Line och cirkus av en begravning. Låt resultatet dunka genom din helg”, skriver Herbert på sociala medier.

Resultatet är låten “Karin”, som är producerad av David Landolf och går att lyssna på nedan.


Omslag: Marc UÅ