Läs omslagsintervju från Kingsize Magazine #1 2022.

Redan 2020 teamade konstellationen ODZ, Ivory och Simon Superti upp på låten “VET ATT DU HÖR”. Året efter kom “PASSA PÅSEN” och 2022 släpper man sitt gemensamma album “Ett Gäng Getter”. Ett album där samtliga parter experimenterat med sound och uttryck. Ja, lite som en lekstuga.

– Det här är lekstugan där man kan göra vad fan man vill. Utan att behöva tänka på respektive sounds. Som producent har det varit fett mycket in the moment. Men som på ”Mannen på månen”… det har varit så fett att höra Ivo och ODZ på en sån låt, med en sångrefräng. Där har ni också baksidan, det är ingen som sitter och säger att det är guld och gröna skogar att leva så här, säger Superti omslagsintervjun med gänget.

– Det har varit fett kul för vi har inte collabat så mycket med folk heller. Och alla vi har olika musikstilar, så alla har kommit med sin egen flavor på nåt sätt, fyller en av de tre som kallar sig Edward Smith i ODZ i.

Med det sagt är “Ett Gäng Getter” inget flamsprojekt. Mycket av musiken handlar om fest och knark – vilket framförallt ODZ men även Superti och Ivory resonerar en hel del kring i intervjun – men det är tydligt att projektet också representerar något mer.

– Jag ser det som hiphophistoria. Jag gillar att säga att allt det vi gör är historia, för det är ju det. Om vi skulle se 2Pac och DMX rappa här nu, då skulle vi alla bara ”what the fuck?!”, förstår du? Att se den här kombinatio- nen är för vissa samma grej och jag gillar att catcha that type of moment. Det är en del av hiphophistorien. Det här formades av livet och dom typen av projekten lever vidare. Shoutout till alla som hamnar på topplistan men det här är ett konstprojekt. Om tio år kommer det fortfarande vara en grej som vi gjorde, säger Simon Superti i omslagsintervjun.

Hela intervjun går nu att läsa här, medan albumet går att lyssna på nedan.

Foto: Erik by Erik