jezider-level-sal-2013-SL
Norrländska Jezider återförenas för 30-årsjubileum – se videon “Rock’n’Roll Rap (R30nion Remix)”


Den legendariska Gävle-gruppen Jezider utmanar alla gamla hiphopare norr om Dalälven – “vem var först på riktigt!?”

 

 

30 år har gått sedan Jezider bildades i Gävle. Södra Norrlands första hiphopsingel Rock’n’Roll Rap släpptes 1987. En tillbakapejlande artikel i Gefle Dagblad om dessa hiphoppionjärer, från april 2013, har ruggat upp en del av dammet; tillräckligt för att få gruppen att besluta sig för en reunion under 2014.

 

 

Första steget är att repa ihop sig igen – med ny gitarrist Magnus Wijk a.k.a. #7 – den 16;e november. Därefter att ta ställning till erbjudanden om att uppträda igen för första gången sedan avslutningsspelningen i mars 1990 i ett överfyllt Musikhus i centrala Gävle. Som en skjuts på vägen har regissören och filmaren Johan Karlsson (Matchlock Films) återanvänt en del av det begränsade bildmaterial som finns kvar i en video till en nymastrad remix av Rock’n’Roll Rap. Historia för Gävles musikscen. Historia för den samlade svenska tidiga hiphopklicken.

 

 

Jezider hörde till pionjärerna. 30 år efter bildandet får hela Sverige chansen att höra och se dessa rap’n’rockers i en medelålderstappning. Fräscht?

 

 

Se videon, Jezider “Rock’n’Roll Rap – R30nion Remix 2014”:

 

 

 

Mer info HÄR!

 
Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL