I samband med lansering av musiktjänsten Corite i Norge.

Fem år efter att Nora Collective-artisterna Unge Ferrari och Arif släppte låtarna “Bulmers” och “Wollahp” kommer nu EP:n “Kald Pizza”, med låtar som aldrig tidigare har sett dagens ljus. Detta görs i samband med att den svenska musiktjänsten Corite, som dök upp på marknaden för drygt ett år sedan, lanseras i Norge. Med “Kald Pizza”-projektet bjuds alla in på resan tillsammans med artisterna och producenterna genom att investera direkt i låtar från Arif, Unge Ferrari, Philip Emilio och Seyem.

– Alla vet hur bra pizza är nästa dag, även om den har varit kallt, är den minst lika god när man värmer den dagen efter, om inte ännu bättre. Med vår EP “Kald Pizza” släpper vi nu låtar som stått kylen, värmer upp dem och serverar dem direkt till fansen, säger Philip Emilio i Nora Collective.

Genom att investera i projektet får fans en andel av intäkterna som låtarna genererar från streamingtjänster som Spotify, Apple Music och Tidal. På Corite har Nora Collective satt ett streamingmål för låtarna, och om målet uppnås kommer även fansen att gå med vinst.

– Vi tycker att det är viktigt att stödja innovativa tjänster inom musikbranschen, och det är just därför vi gör detta tillsammans med Corite. Tjänsten skapar ett närmare engagemang mellan artister och fans, och förutom att ge artister ett helt nytt sätt att finansiera sina projekt, ger det också möjligheten tillbaka till fansen, säger Shire Marius Standnes, ordförande/partner för Nora Collective.

Läs mer om Corite här och se låtarna som återfinns på “Kald Pizza” nedan. Projektet går att följa här medan låtarna släpps den 3,4 10, 11:e december. I slutet av förra veckan släpptes även “Lukten av høst”, ett första smakprov från kommande album med nya konstellationen Stig Brenner x Unge Ferrari.

Följande låtar släpps på “Kald Pizza”:
“Ri Meg (Ri-mix)” med Seyem + Unge Ferrari & Arif (prod. Filip Kollsete)
“Ice” med Arif + Philip Emilio (prod. Aksel “Axxe” Carlson)
“Tsunami” med Philip Emilio (prod. Aksel “Axxe” Carlson)
“K 100K” med Philip Emilio (prod. Eirik “Tirelli” Tillerli)