Investera i dina favoritartisters kommande låtar


Svensk fan funding-plattform lanseras idag.

 

 

Idag lanseras tjänsten Corite, den första fan funding-plattformen av sitt slag. Corite erbjuder möhligheteten för vem som helst att investera i artisters verk och följa resan från den första mixen till en potentiell hitlåt. Albin Johnsén, ISA, Buster Moe, Amanda Alexander och Penthox är de första artisterna ut på plattformen, som nu öppnar upp för alla.

 

Till följd av musikindustrins digitalisering har ännu ett skifte gjort sig synligt där ny teknik utökar artisters valmöjligheter och kontroll. Svenska Corite, som backas av bl.a. Danny Saucedo, lanserar nu ett nytt alternativ för artister att bygga sina karriärer tillsammans med sina fans. På den digitala fan-funding-plattformen kan fans stötta artister genom att investera i deras kommande verk.

 

– Musikfans kan nu spela en aktiv roll i artistens resa och belönas för det på längre sikt. Vi vill stärka den nya generationen av skapare genom att involvera deras fans på en ny nivå och samtidigt ge dem friheten att behålla full kontroll över sitt arbete, kommenterar Mattias Tengblad, CEO och medgrundare av Corite.

 

På Corites platform behåller artisten alla rättigheter och bestämmer själv sitt värde samt hur stor procentandel den vill dela med sig av. Från fansens perspektiv blir det en möjlighet att stötta sina favoritartister, hitta nya talanger och dela framgången.

 

Albin Johnséns kommande singel ”Jag håller av dig”, ISAs ”Who the Hell”, Buster Moes ”The Story We Used to Tell”, Amanda Alexanders “Modern Lovers” och Penthoxs ”Bottom” finns nu på Corite.

 

– Digitaliseringen har förändrat allt och steg för steg bygger vi ett nytt musikuniversum genom sociala medier, digital distribution, och nu även fan-funding som ger oss artister möjlighet att förverkliga våra låtar tillsammans med de som alltid varit viktigast oss – våra fans, kommenterar Albin Johnsén.

 

Fans och investerare kommer på så sätt bli de största supportrarna av låten när den släpps medan Corite genom olika funktioner gör att samarbetet mellan fans och artist blir både spännande och roligt. “Backarna kommer inte bara att göra en monetär insats, de kommer att boosta låtarna och skapa hits,” säger Emil Angervall, COO och medgrundare av Corite.

 

 

Corite – så fungerar det:
1. Artisten laddar upp en kampanj inför ett nytt låtsläpp – sätter beskrivning, värdering och procentandel – och publicerar för fansen.
2. Fansen investerar valfritt belopp i kampanjer de tror på och äger därmed en procentsats av låtens framtida streaming-intäkter.
3. När musiken streamas får artisterna och fansen betalt samtidigt. De kan hjälpas åt att dela låten och tillsammans följa framgångarna via streaming-data från de populära tjänsterna.

 

 

Besök corite.com för att komma igång och se produktbilder nedan.

 

 

Corite Campaign example in phone 2019

 

 

Corite Portfolio example in phone 2019

 

 

Corite slider example in phone 2019

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL