Det Grammis-nominerade producentkollektivet NBLNATION, med bland annat Pablo Paz och takenoelz bakom spakarna, släpper denna fredag nya singeln “Axar” i samarbete med några av Nordens största artister. På låten medverkar den svenska stjärnan ADAAM tillsammans med Icekiid från Damark och William från Finland.

För releasen samarbetar NBLNATION med norska OONation där syftet beskrivs vara att “utmana nationsgränserna och visar den kreativa och musikaliska talangen som finns i regionen”. 00Nation är ett norskt crossover-varumärke som beskrivs kombinera musik, mode, sport och både casual och tävlingsinriktad gaming. Pato Pooh, grundaren av NBLNATION säger i ett pressutskick:

“Vi vill bryta ner barriärerna mellan våra länder genom musiken. Vi tror att musiken har kraften att förena människor och öppna dörrar till nya möjligheter.”

I december månad prydde ADAAM omslaget av Kingsize Magazine #6 2022. I intervju berättade ADAAM om sin gedigna bakgrund då han rappat på fritidsgårdar och scener sedan unga tonåren:

– Jag tror kanske att det har gjort att jag ser på hela artisteriet annorlunda. Man kanske släpper låtar, men det betyder inte att man är artist. Om jag bara går till studion och laddar upp låtar via internet yani, det kanske blir ett stort steg att gå upp på scen och köra dom framför folk. Även om det inte var mycket folk som jag uppträdde för så gjorde jag ändå det där innan jag spelade in. Så det kanske inte var lika stort steg för mig när jag väl gick upp på scen med en låt som folk kunde, fattar du vad jag menar? Så jag tror det har gjort det lättare för mig.

Läs intervjun här!

65ba07add7a32f7b0a037f23