Nästa anhalt i hiphopkulturens 50-årsfirande är här. I vanlig ordning är Nas inblandad, då han utöver att fronta omslaget för det nya numret av Kingsize Magazine nu teamar upp med välrenommerade graffiti-artisten Futura för en jubileumsvinyl.

Båda kom som bekant upp från New York City med sina egna perspektiv som mynnat ut i toppklassiga kreativa bidrag till kulturen. Futura, eller Futura 2000 som han också kallas, kom från gatukonstscenen redan under 70-talet och har sedan dess gjort ett distinkt avtryck med sin abstrakta och futuristiska stil – karaktäriserad av starka, flödande linjer och lysande färger. Han har genom åren arbetat med märken som Nike och The North Face och på så sätt lämnat sitt avtryck både inom modevärlden och populärkulturen.

Nu får vi alltså ett samarbete mellan de båda, vilket mynnat ut i en 12-tumsvinyler med 12 genredefinierande låtar enligt Nas, skriver HotNewHipHop. Här hittar vi bland annat “Who Shot Ya?” med The Notorious B.I.G., “Shook Ones, Pt. II” med Mobb Deep och självklart något av Nas själv. Här föll valet på “N.Y. State of Mind”. Omslaget har, förstås, gjorts av Futura och är tänkt att inkapsla genren på ett konstnärligt sätt.

Nas x Futura Vinyl Record “Edition 9” finns till försäljning nu, exklusivt via Stadium Goods och FARFETCH. Priset ligger på knappt 3 000 kronor och säljs i endast 500 individuellt numrerade kopior enligt hemsidan. Se nedan!

Foto: Anastasia Baranovskaia

Foto: Shannon Brown